Et slips, to slips - og så en kvinde

EU drøfter indførelse af håndfaste kvindekvoter i finanssektoren.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ny lovgivning, der i disse uger cirkulerer i kontorerne i EU, indeholder et brandvarmt forslag om, at kvinder i fremtiden skal sidde på mindst en tredjedel af pladserne i bestyrelse og direktion i den danske og europæiske finanssektor, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det fremgår af et uofficielt og ikke offentliggjort udkast til et direktiv, der skal fremsættes for EU-Kommissionen den 20. juli.

Af papirerne fremgår det, at de finansielle virksomheder skal sætte et mål i tal for at opnå balance mellem mænd og kvinder i ledelsesorganerne og sætte sig selv en deadline for at nå målet.

»Repræsentationen af hvert køn må ikke falde under en tredjedel i ledelsesorganet,« hedder det i et udkast til lovforslaget. Udkastet er i øjeblikket under hed debat i de såkaldte generaldirektorater, hvor embedsmænd er i gang med at rette og strege. Om en måned skal det så godkendes af EU's 27 kommissærer - deriblandt danske Connie Hedegaard - og siden fremsættes i Europa-Parlamentet og ministerrådet for at blive vedtaget af medlemslandene.