»Min mentor skærper min karrierebevidsthed«

Karriere. Frem for kvoter skal mentorer hjælpe kvinder til at nå lederstillinger, mener kvindelige ledere. Samme holdning har 33-årige Louise Petersen, der selv har stor glæde af sin mentorordning.

For 33-årige Louise Petersen er hendes mentor en vigtig del af hendes karriereudvikling. Mentoren gør hende skarpere på, i hvilken retning hun selv vil, og hvordan hun kommer fremad. Foto: Linda Henriksen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvindens korteste vej til at gøre karriere som leder går igennem en mentor. I hvert fald er det den løsning, som kvinder, der selv har lederstillinger, har størst tiltro til kan få flere kvinder i ledelse.

Det fremgår af undersøgelsen »Diversity at Work« blandt 600 ledere og mellemledere, som karrierenetværket WOW Executive Net, Lund Universitet og Vfactor står bag.

Ifølge den er et flertal af både mandlige og kvindelige ledere imod kønskvoter. Mentorer til gengæld mener 30 procent af kvinderne, kan fremme antallet af kvinder i ledelse.

Gode råd fra mentor

En af dem er 33-årige Louise Petersen, employer brand manager, der på andet år nu suger gode karriereråd til sig fra sin egen mentor.

»For mig handler det om at få holdt fast i de ting, jeg går og tænker og gerne vil. Når man er til en masse møder med en, der er god til at stille en masse kritiske spørgsmål, bliver jeg god til at lave en masse aftaler med mig selv, som bringer mig videre i karrieren,« fortæller Louise Petersen.

I seks år har hun været ansat i KMD. Først som uddannelseskonsulent, siden som HR-partner, og siden første maj i sin nuværende stilling.

Det seneste jobskifte kan hendes mentor, Ulla Jacobsen, customer category manager i aktieselskabet Beauvais/Orkla, fint tage sin del af æren for, fortæller Louise Petersen.

»Samtalerne med hende gør mig mere bevidst i min hverdag om at synliggøre mine resultater og om at identificere, hvem der er mine vigtige interessenter, hvilke opgaver der kunne være gode at tage, hvilke kompetencer jeg gerne vil udvikle, og hvilke projekter og opgaver jeg gerne vil tage. Så mit fokus på, hvad jeg gerne vil udvikle mig hen imod, er blevet skærpet, så det ikke kun er en gang om året, når man skal til udviklingssamtale, man kigger på det,« fortæller Louise Petersen.

Helt konkret taler mentor og mentee sig fra gang til gang frem til, hvad Louise Petersen aktuelt har mest brug for sparring til.

I denne periode hvordan hun bedst får samlet op på, hvilke kompetencer hun samlet set har opnået i løbet af sin tid i KMD, og hvordan hun kan synliggøre det over for de rette mennesker.

Udfordrer med kritiske spørgsmål

»Det kan være, at jeg skal opdatere mit CV. Eller min mentor kan give gode råd til, hvordan jeg kan kommunikere mine kompetencer på en forretningsorienteret måde. Eller hun kan sige, at hun nok ville gå lidt hårdere til den i bestemte sammenhænge, om det er noget jeg kunne tænke mig at gøre. Så hun udfordrer mig med sine kritiske spørgsmål og trækker på sine erfaringer,« siger Louise Petersen.

I dag fungerer hun som leder for et program bestående af flere delprojekter, der omfatter flere medarbejdergrupper, uden at hun dog har personaleansvar.

»Men det kunne jeg godt tænke mig at få på et tidspunkt. Det er ikke et mål i sig selv – det er at arbejde med spændende opgaver. Men strategi og ledelse er rigtig spændende,« fortæller Louise Petersen om sine karriereambitioner.