DA-direktør skal gøre Lederne synlige på Borgen

Henrik Bach Mortensen, der er direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, skal være cheflobbyist hos Lederne, der gerne ville have haft plads i eksempelvis det nye Disruptionsråd. DA-direktørens opgave bliver at sikre Lederne en markant placering i det politiske landskab, oplyser Ledernes formand Svend Askær.

Den faglige organisation Lederne har ikke i tilstrækkelig grad fået markeret sig i debatten og på Christiansborgs lange gange. Lederne har eksempelvis hverken fået plads i Globaliseringsrådet eller i Disruptionrådet, og sådan skal det ikke være i fremtiden. Det mener foreningens formand, Svend Askær, som derfor har hyret DA-direktøren til at stå i spidsen for Ledernes kraftigt optrappede lobbyindsats.

Henrik Bach Mortensen får ansvar for en nyoprettet afdeling med foreløbig 10 medarbejdere, som er hentet fra andre afdelinger i Lederne. Henrik Bach Mortensen tiltræder 1. september og herefter vil afdelingen blive udvidet i takt med aktiviteterne, fortæller Svend Askær.

»Vi ønsker at få en bredere indflydelse på samfundsdebatten, men også generel større politisk indflydelse. Vi synes, der er behov for, at Lederne får en tyderligere stemme i den politiske debat om en lang række af de væsentlige emner, der kommer op, og det er derfor, at vi har samlet aktiviteterne og nu får en markant personlighed til at stå i spidsen for det,« siger Svend Askær.

Hvor er det I føler jer overset eller kørt over, siden I har taget det her skridt?

»Vi synes ikke, at vi får markeret os i de generelle samfundspolitiske spørgsmål. Der er andre organisationer, der er i stand til at få plads i Disruptionrådet, Globaliseringsrådet o.s.v. Det er ikke lykkedes for os, og vi mener, at danske lederes stemme skal høres tydeligere i politiske sammenhænge både på Christiansborg og andre steder,« siger Svend Askær.

Han mener, at Henrik Bach Mortensen er den helt rette til at opbygge en slagkraftig lobbyorganisation for Lederne.

»Som lobbyist er Henrik dybt respekteret på Christiansborg. Siden 2000 har han som direktør i DA været dybt involveret i en række af de reformer, som Folketinget har vedtaget. Det gælder blandt andet reformerne af efterløn, beskæftigelsessystemet, dagpengesystemet, kontanthjælp og sygedagpenge, men også erhvervsuddannelserne samt voksen- og efteruddannelserne og integration af indvandrere, hvor han har haft ansvar for at varetage virksomhedernes og arbejdsgivernes interesser,« siger Svend Askær.

I en pressemeddelelse fra Lederne siger Henrik Bach Mortensen, at de kommende år kræver fokus på nye aspekter af arbejdsmarkedet og dansk økonomi.
» Fremover bliver de tunge temaer emner som globalisering, digitalisering af arbejdsmarkedet, produktivitetsudvikling og kompetenceudvikling. Det er områder, hvor Ledernes flere end 114.000 medlemmer spiller en helt afgørende rolle,« siger Henrik Bach Mortensen.

Henrik Bach Mortensen får titel af direktør, men indgår efter eget valg ikke i direktionen hos Lederne, oplyser Svend Askær, der som formand selv indgår i den fem mand store direktion hos Lederne.

Det er dog ifølge Svend Askær ikke tanken, at det i højere grad nu bliver Henrik Bach Mortensen, som kommer til at tegne Lederne udadtil.

»Nej, det vil være i fællesskab og efter, hvad der er mest optimalt for organisationen,« siger Svend Askær.