Voldsom demonstration i Kosovo

Læs mere
Fold sammen

KOSOVO: Flere tusinde demonstranter er tirsdag aften på gaderne i Kosovos hovedstad, Pristina, i den største opstand siden Kosovos løsrivelse fra Serbien i 2008. Demonstranter kaster med sten og benzinbomber og kæmper mod uropoliti, der til gengæld bruger tåregas. Det skriver Reuters og AFP ifølge Le Monde.

Demonstranterne er vrede over udtalelser fra Kosovos arbejdsminister, Aleksandar Jablanovic, der er etnisk serber, og kræver, at hun går af. For to uger siden kaldte ministeren en gruppe albanske demonstranter for »vildmænd«. Hun har efterfølgende undskyldt, men bemærkningen har provokeret albanerne, der tegner sig for over 90 procent af de 1,8 millioner indbyggere i Kosovo.

Demonstranterne har forsøgt at komme ind i regeringsbygningen, og der meldes om 80 sårede, heriblandt 56 fra ordensmagten.

Demonstrationen er en påmindelse om den dybe utilfredshed, der er i Kosovo blandt de albanske borgere, som fortsat lever med korruption og i fattigdom her syv år efter, landet erklærede sig uafhængigt af Serbien.

BNB