Vakkelvorn Costa Concordia i gang med sidste rejse

Krydstogtskibet Costa Concordia, der i 2012 kæntrede med 32 dødsofre til følge, har mandag taget hul på sin allersidste rejse. Den går til Genova, hvor skibet skal hugges op.

Krydstogtskibet Costa Concordia, der i 2012 kæntrede med tusindvis af passagerer ombord ud for den italienske ø Giglio, har mandag taget hul på sin sidste rejse. Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENZO PINTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ITALIEN: Krydstogtskibet Costa Concordia, der i 2012 kæntrede med tusindvis af passagerer ombord ud for den italienske ø Giglio, har mandag taget hul på sin sidste rejse. Det beretter CNN.

I de seneste måneder har eksperter arbejdet på at gøre vraget klar til rejsen. Man har fastgjort metalkasser til hver side af skibet. Kasserne tømmes for vand, hvorefter de fulde af trykluft kan bære skibet på turen til havnen i Genova, hvor det skal hugges op.

Det 290 meter lange Costa Concordia sejlede i januar 2012 for tæt på Giglio og ramte et klipperev under vandet. 4.200 personer var ombord på skibet, og 32 mistede livet i det mørke og vinterkolde vand.

Skibets kaptajn, Francesco Schettino, er anklaget for at have forårsaget forliset, for at have forladt skibet og for manddrab. Han nægter sig skyldig.

CNN oplyser, at skibet er ved at rådne. Det betyder, at vraget risikerer at bryde op, og derfor har man bundet flere kæder og kabler om bunden i et forsøg på at forstærke vraget.

Det vil ifølge de italienske myndigheder tage knap en uge for det 114.500 ton tunge skib at nå til Genova, hvis vejret ellers arter sig.

Udsigten til at slippe for det skæbnesvangre fartøj glæder flere af beboerne på øen.

»Jeg er glad for, at de fjerner det, for med tanke på de dødsfald, der skete, giver det os kuldegysninger altid at se på skibet,« siger en af de lokale ved navn Italo Arienti til Reuters.

TV: Timelapse: Så meget har Costa Concordia flyttet sig den første dag