Uroen ulmer på Vestbredden efter knivoverfald

Palæstinensere er nu blevet afskåret fra at opholde sig i den gamle bydel i Jerusalem de kommende dage efter en række blodige knivoverfald.

En unge palæstinenser sparker til et brændene dæk under sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker på Vestbredden søndag 4. oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: HAZEM BADER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Uroen ulmer i Jerusalem og på Vestbredden, efter en række knivoverfald henover weekenden har rystet området.

Lørdag blev fire personer stukket ned i den gamle by i Jerusalem. To af dem omkom, mens de to andre blev såret. Heriblandt et barn på to år. Politiet skød og dræbte gerningsmanden, der var palæstinenser.

Søndag blev en israelsk teenager stukket ned - igen i Jerusalem og igen af en palæstinenser. Gerningsmanden blev atter skudt og dræbt af israelsk politi, skriver Reuters.

Som en konsekvens af angrebene har de israelske myndigheder valgt at afskære palæstinensere fra at komme ind i den gamle bydel i Jerusalem de kommende to dage.

Derudover har de israelske myndigheder lanceret en modoffensiv på Vestbredden, hvor en lang række palæstinensere er blevet anholdt. I forbindelse med arrestationerne er det komme til kampe, og ifølge den israelske avis Haaretz er mere end 100 palæstinensere blevet såret under kampene.

Nødhjælpsorganisationen Røde Halvmåne, den muslimske søsterorganisation til Røde Kors, oplyser, at over 50 er blevet såret af gummikugler, mens i omegnen af 20 palæstinensere er blevet ramt af skarp ammunition.

I Israel vækker knivoverfaldene også bekymring, og landets største avis målt på læsere, Yedioth Ahronoth, kalder ligefrem optøjerne for »en tredje Intifada« med henvisning til de to tidligere blodige oprør, der var ansporet af palæstinensiske frustrationer over de israelske bosættelser.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes i øjeblikket med sit sikkerhedsapparat for at drøfte yderligere tiltag, der kan sikre sikkerheden i Jerusalem.