Uro på Vestbredden efter jødisk terrorangreb dræbte 1-årig dreng

Hamas opfordrer palæstinenserne til at demonstrere i dag efter jødiske bosættere satte ild til en palæstinensisk families hus og dræbte et-årige Ali Dawabsheh

Et mindesmærke har dannet sig på brandtoften, hvos den halvandet år gamle Ali Dawabsheh døde i ilden, da jødiske ekstremister angreb hans families hus på Vestbredden. Fold sammen
Læs mere
Foto: ABED OMAR QUSINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

JERUSALEM: Vestbredden syder efter terrorangreb på palæstinensisk familie.

Israels hær og sikkerhedstjenester holder hastemøder, mens de væbnede palæstinensiske organisationer opfordrer til demonstrationer på Vestbredden. Israels premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer angrebet i landsbyen Duma, hvor jødiske bosættere klokken to natten til fredag angiveligt satte ild til to palæstinensiske familiers huse. Ali Dawabsheh på 18 måneder brændte ihjel i angrebet og hans mor, der nu er indlagt på et israelsk hospital, lider af voldsomme forbrændinger.

Det israelske bosætterråd Yesha fordømmer også angrebet og siger at bosætternes ledelse vil gøre alt for at hjælpe med at finde frem til de skyldige.

Den israelske hær anser angrebet for at være et terrorangreb begået af jødiske bosættere fra den nordlige del af Vestbredden. På den ene af husets mure havde gerningsmændene skrevet »Længe leve Messias kongen« med hebraiske bogstaver. På en anden husmur stod der »nekama« - hævn.

Netanyahus fordømmelse af terrorangrebet ventes ikke at forhindre de allerede planlagte palæstinensiske demonstrationer i Jerusalem og på resten af Vestbredden efter fredagsbønnens afslutning. Israels hær og politistyrker leder stadig efter de formodede gerningsmænd og forbereder sig samtidig på sammenstød med de palæstinensiske demonstranter.

Hamas i Gaza har fredag morgen udsendt en officiel opfordring til demonstrationer, og siger, at alle israelske borgere er legitime mål. Den israelske hær har genindkaldt de soldater fra Nahal og Givati-brigaderne, der ellers var sendt hjem på weekend.

Angrebet på Dawabsheh-familien kommer en uge efter voldsomme sammenstød på Tempelpladsen i Jerusalem i forbindelse med sidste uges markering af ødelæggelsen af det jødiske tempel. Angrebet fandt også sted få timer efter den ortodokse jøde Yishai Schlissel angreb og sårede seks personer med en kniv under den årlige pride-parade i Jerusalem.

Schlissel angreb også paraden i 2005 og blev løsladt for blot tre uger siden.

I løbet af de seneste år er jødiske bosætteres såkaldte »price-tag« angreb blevet en del af hverdagen på Vestbredden. Jødiske bosættere fælder palæstinensere oliventræer, kaster med sten og har i flere tilfælde sat ild til palæstinenseres huse. Altsammen, ifølge gerningsmændene, hævnaktioner for palæstinensiske angreb.

Hamas opfordrer palæstinenserne til at demonstrere i dag efter jødiske bosættere satte ild til en palæstinensisk families hus og dræbte et-årige Ali Dawabsheh

Posted by Berlingske on 31. juli 2015