Trumps tidligere advokat: Her er 20 grunde til, at han ville være en forfærdelig præsident

En af Donald Trumps tidligere advokater advarer nu mod at stole på den republikanske kandidat til det amerikanske præsidentembede.

Donald Trump kæmper en hård kamp for at vinde det amerikanske præsidentembede. Men står det til en af hans tidligere advokater, kommer det ikke til at ske. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

'Donald Trump hyrede mig som advokat. Lad være med at støtte ham som præsident.'

Sådan har advokat Thomas M. Wells kaldt sit blogindlæg på Huffington Post, hvori han indtrængende beder amerikanerne om ikke at stemme på Donald Trump til det kommende præsidentvalg.

Thomas M. Wells fortæller, hvordan han i 1987 blev hyret som advokat for Trump, der ville opføre et indkøbscenter i New Jersey, vest for New York. Wells, der dengang var 35 år gammel og havde et nyopstartet advokatfirma, var tydeligt imponeret af forretningsmogulen Donald Trump og taknemlig for at få chancen.

Men forventningerne til tiden under Trumps vinger led knæk på knæk for Thomas M. Wells, der snart fik andre end de succefulde sider af sin nye chef at se. Værst var det at opleve, hvor kynisk han kunne være særligt omkring kvinder.

Trump var på det tidspunkt gift med sin første kone, Ivana, en tjekkisk, tidligere model, som han havde fået tre børn med. Ægteskabet afholdt dog ifølge Thomas M. Wells ikke Donald Trump fra at jagte andre, kvindelige bekendtskader. Én episode brændte sig for alvor fast.

'Et lavpunkt, jeg husker - og som jeg aldrig vil glemme - er en limousine-tur til et møde med den redaktionelle ledelse på en New Jersey-avis. I løbet af turen underholdt min klient, der var gift, med antallet og 'kvaliteten' af unge kvinder, der med hans ord »ville have mig (Trump, red.)«. Jeg var fulstændig chokeret og flov, men jeg smilte bare videre. Jeg ville have og havde brug for, at min klient var glad,' skriver Thomas M. Wells.

På det tidspunkt var Donald Trump meget mere end en forretningsmand, og de amerikanske, kulørte blade havde ham ofte på deres sider. Der florerede ifølge Wells flere rygter om Donald og Ivana Trumps lejlighed i Trump Tower, lige syd for Central Park. Alt fra 8, 16, 20 eller 30 værelser i den fashionable bolig lød gættene på.

Så Thomas M. Wells spurgte Trump, hvor mange værelser han og konen egentlig havde. Svaret var skælmsk, som kun mediemanden Trump kunne formulere det.

'Så mange, som de (pressen, red.) vil trykke,' husker Thomas M. Wells Donald Trump sige.

Men Donald Trump formåede altså ikke at skabe sig en tilhænger i Thomas M. Wells, der i dag er arg modstander af den republikanske præsidentkandidat.

Efter historierne om deres samarbejde i New Jersey, lister advokaten hele 20 punkter og forklarer, hvorfor han mener, Trump ville være en forfærdelig præsident. Du kan læse blogindlægget her.

Rettet 4/8/2016 9:11: I en tidligere version af denne artikel var 'number' oversat til 'telefonnumre'. Flere læsere har dog gjort opmærksom på, at den mest korrekte oversættelse nok er 'antallet'. Det er nu rettet.