Tre svenskere anholdt for ulovlig våbenbesiddelse

Svensk politi har torsdag aften anholdt tre mænd med våben i en bil. Politiet undersøger, om de tre har forbindelse til skyderiet i Gøteborg, som har kostet to personer livet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svensk politi har sent torsdag aften anholdt tre bevæbnede mænd, som muligvis har forbindelse til bandedrabet i Gøteborg.

De tre mænd blev stoppet i en bil i Gøteborg torsdag klokken 22.18, og i bilen fandt politiet våben, som de straks beslaglagde, oplyser politiet i Västra Götaland i en pressemeddelelse.

Politiet undersøger, om de anholdte har medvirket i skyderiet på en restaurant i Gøteborg onsdag aften, som indtil videre har kostet to personer livet. Politiets pressetalsmand, Christer Fuxborg, siger til svt.se, at det endnu er for tidligt at drage konklusioner om sammenhængen mellem anholdelserne og skuddramaet.

Han vil heller ikke fortælle, hvilke våben politiet fandt i bilen, eller om det var samme automatvåben, som blev gerningsmændene skød med på restauranten. Det skal politiet først se nærmere på, oplyser pressetalsmanden.

»Vi vil sammenligne våbnene med nogle fund fra gerningsstedet for at se, om det kan give resultater, eller om det kan udelukke en forbindelse,« fortæller Christer Fuxborg til svt.se.

Skyderiet fandt sted sent onsdag aften, da ukendte gerningsmænd trængte ind på restauranten, der ligger på Vårväderstorget i Gøteborg, og åbnede ild.

De to dræbte er mænd i alderen 20 til 25 år. En tredje person er i livsfare, og endelig oplyser vg.no, at 10 til 15 personer blev såret under skyderiet.

Politiet gjorde sig også andre interessante fund torsdag aften. Før anholdelsen af de tre mænd beslaglagde de en bil, og ifølge Aftonbladet mistænkes bilen for at være den, som gerningsmændene flygtede fra restauranten i efter skyderiet.

Et vidne fortæller også til Aftonbladet, at gerningsmændene hev mobiltelefoner frem og filmede deres ofre, da skyderiet var overstået. Det kan politiet dog ikke bekræfte.