Toilettrang udløste alarm om flykapring

Mandlig flypassager gav sig til at hamre på dør for at komme på toilettet. Det var blot den forkerte dør, og fejltagelsen fik piloten til at slå alarm.

Foto: Johannes P. Christo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AUSTRALIEN: En flypassagers umådelige behov for at komme på toilettet inden landing, og flere slag på den forkerte dør, var den egentlige årsag til, at der fredag blev slået kapringsalarm om bord på et Virgin Australia fly på vej til ferieøen Bali. Det skriver Reuters.

En trængende mandlig passager har efterfølgende forklaret, at han tog fejl af døren til toilettet og cockpitdøren, da han gav sig til at hamre på den.

Bag cockpitdøren slog piloten alarm til den indonesiske flykontrol om et muligt kapringsforsøg, og uden for cockpitdøren kastede besætningsmedlemmer sig over manden og lagde ham i håndjern.

Under episoden var der dog på intet tidspunkt fare på færde.

En talsmand for det indonesiske politi har forklaret til Reuters, at manden blev vækket af et besætningsmedlem, da flyet var ved at lægge an til landing, og at han umiddelbart efter rejste sig for at klare et toiletbesøg, og troede cockpitdøren var døren til toilettet.

Efter landingen blev manden, som i øvrigt var i selskab med sin kone, anholdt og tilbageholdt af politiet.

Myndighedernes første forklaring var, at manden var beruset, men blodprøver har siden vist, at han havde taget en del smertestillende medicin.

Manden er stadig tilbageholdt og er ifølge politiet deprimeret og træt.