Sverigedemokraterna er blevet meldt for bedrageri

Efter en omfattende kampagne, der skal afskrække flygtninge fra at komme til Sverige, er højrefløjspartiet Sverigedemokraterna blevet meldt til politiet for bedrageri.

Sverigedemokraternas partiformand, Jimmie Åkesson. Fold sammen
Læs mere
Foto: PONTUS LUNDAHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det højreorienterede og indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna er blevet meldt for bedrageri, skriver Aftonbladet.se.

Anmeldelsen kommer, efter det svenske parti, der ved det seneste valg fik 12,9 procent af de svenske stemmer, stod bag en kampagne på den græske ø Lesbos, som skal holde flygtninge og migranter væk fra Sverige.

Det har fået den svenske debattør Edward Tovi til at politianmelde partiet, som han mener, har brugt »beskidte tricks«, for bedrageri.

For ifølge debattøren har Sverigedemokraterna i deres kampagne malet et usandt billede af et Sverige i knæ og et Sverige, der ikke vil have flere flygtninge til landet.

»Derfor har jeg i dag, tirsdag, politianmeldt Sverigedemokraterna for bedrageri. De foregiver sig for at repræsentere hele den svenske befolkning. Denne kampagne viser endnu engang, at Sverigedemokraterna ingen respekt har for demokratiske værdier,« skriver Edward Tovi i en blog på Aftenpostens hjemmeside.

Debattøren, der erklærer sin støtte til det liberal-konservative svenske parti Moderaterna, forklarer også i bloggen, hvor Sverigedemokraterna netop har overtrådt reglerne om bedrageri:

»Sverigedemokraterna vildleder flygtninge med falske oplysninger om vores land. Det betyder, at hvis der kommer færre asylansøgere til Sverige, vil det kunne ses som en sejr for Sverigedemokraterna, men folk lider, mens de bliver afskrækket fra at søge asyl i Sverige.«

Det er ikke kun på den græske ø Lesbos, at kampagnen er blevet ført af Sverigedemokraterna. Det er også sket andre steder i Europa.

På sedler står der blandt andet, at Sverige hverken kan tilbyde dem penge, tag over hovedet eller et arbejde.