Supertyfon dræber 18 i Kina

En kraftig tyfon har foreløbigt krævet 18 menneskeliv i det sydlige Kina. 94 er tidligere blevet dræbt i uvejret i Filippinerne, og tyfonen bevæger sig nu mod Vietnam.

Lokale kæmper sig igennem vandmasser og vind under tyfonen Rammasun. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

Supertyfonen »Rammasun« fortsætter sin hærgen i det sydlige Asien, og uvejret har hen over weekenden kostet 18 mennesker livet i det sydlige Kina.

Nyhedsbureauet AP skriver ifølge den britiske avis The Independent, at ni mennesker blev dræbt fredag, da tyfonen gik i land på øen Hainan. Siden er ni yderligere blevet dræbt i Guangxi-regionen. Derudover er cirka 37.000 hjem blev ødelagt af den voldsomme tyfon.

Rammasun er den kraftigste tyfon i Sydkina i 41 år, og stormen har nået vindstød på små 200 kilometer i timen. Tidligere på ugen mistede 94 personer livet, da Rammasun fejede ind over det nordlige Filippinerne. Ifølge BBC mistede størstedelen af dem livet, da de blev ramt af forskellige flyvende objekter og vragrester, der blev slynget rundt i vinden.

Den dødelige supertyfon har nu retning mod Vietnam, der er ved at forberede sig på lige så alvorlige ødelæggelser, som man har set i Filippinerne og Kina.

Når Rammasun engang taber pusten, må området i det sydlige Asien forberede sig på muligvis at blive ramt af en endnu kraftigere tyfon kaldet Matmo. En talsmand for de filippinske katastrofemyndigheder fortæller, at Matmo truer med at ramme nøjagtig de samme områder, og Matmo frygtes at ramme vindstød på over 240 kilometer i timen.