Støttepersonel til F-16-fly ankommet til Kuwait

Støttepersonel til de syv danske F-16-fly er landet i Kuwait, og jagerflyene ventes også at lande inden for de næste timer.

Søndag formiddag er støttepersonalet til de danske F-16 fly landet i Kuwait. Senere søndag lander de syv danske jagerfly også. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KUWAIT: Den 140 mand store gruppe af støttepersonel, der er tilknyttet de syv F-16-fly, som Danmark sender til Kuwait, er søndag klokken 07 dansk tid ankommet til Kuwait, oplyser Flyverstaben i Værnsfælles Forsvarskommando til Berlingske Nyhedsbureau.

De syv F-16-kampfly er stadig undervejs, men ventes at lande i løbet af de næste par timer.

Flyene, der skal indsættes i kampen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat, forlod Flyvestation Skrydstrup torsdag, men har undervejs været nede for at tanke. Desuden er det en betydelig logistisk opgave at få flyene gennem luftrummet over de lande, der skal passeres på vej til Kuwait.

»Når man har med militærfly at gøre, involverer det nogle ekstra faktorer, som hele tiden skal koordineres. Det er blandt meget andet særlige aftaler med de lande, hvis luftrum man flyver igennem på vejen. Derfor kan den tidshorisont, vi arbejder med i forhold til vores F-16 fly, godt være meget anderledes, end tidshorisonten for et almindeligt civilt rutefly,« forklarede chefen for Flyverstaben, generalmajor generalmajor Max Arthur Lund Thorsø Nielsen, på Flyverstabens hjemmeside lørdag.