Islamisk Stat halshugger britisk gidsel i ny video

En ny video fra Islamisk Stat viser angiveligt halshugningen af det britiske gidsel Alan Henning. Samtidig truer terrororganisationen med at henrette amerikaneren Peter Edward Kassig som den næste.

Terrororganisationen Islamisk Stat har offentliggjort en ny video, der angiveligt viser det britiske gidsel Alan Henning blive halshugget, skriver Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Terrororganisationen Islamisk Stat (IS) har offentliggjort en ny video på YouTube, der angiveligt viser det britiske gidsel Alan Henning blive halshugget, skriver Reuters.

I videoen knæler en orangeklædt mand, der er blevet identificeret som den britiske statsborger Alan Henning.

»På grund af vores parlaments beslutning om at angribe Islamisk Stat, skal jeg som brite nu betale prisen for den beslutning,« siger den knælende mand, mens en anden mand klædt i sort og iført elefanthue står ved siden af ham.

Derefter siger en stemme: »David Haines’ blod er på dine hænder Cameron« med reference til den britiske premierminister. »Alan Henning vil også blive slagtet, men hans blod er på det britiske parlaments hænder,« fortsætter stemmen.

Alan Henning var i Syrien som nødhjælpsarbejder, da han blev taget som gidsel af terrorgruppen.

Videoen viser tilsyneladende Alan Henning blive halshugget. Derefter fremvises et andet gidsel, amerikaneren Peter Edward Kassig . Amerikanske myndigheder bekræfter, at en mand med det navn bliver holdt som gidsel af militante, og at man ikke har nogen grund til at tro, at videoen med titlen »Endnu en meddelelse til Amerika og dets allierede« ikke er ægte.

Premierminister David Cameron siger fredag, at mordet på Alan Henning viser, hvor barbariske medlemmerne af Islamisk Stat er.

»Det brutale mord på Alan Henning viser, hvor barbariske og frastødende disse terrorister er,« siger Cameron.

»Mine tanker og bønner går i aften til Alans kone Barbara, deres børn og alle der elskede ham,« tilføjer han.

»Alan var rejst til Syrien for at hjælpe folk fra alle trosretninger. Vi vil gøre alt, vi kan, for at fange disse mordere og stille dem til regnskab.«

Også fra USA er fordømmelsen hård.

»USA fordømmer på det kraftigste det brutale mord på den britiske statsborger Alan Henning,« siger præsident Barack Obama.

»Sammen med vores britiske venner og allierede vil vi arbejde for at stille de skyldige - samt de skyldige i mordene på Jim Foley, Steven Sotloff og David Haines til regnskab,« tilføjer han.