Støre om Kongsberg-drabene: En grusom og brutal handling

Uskyldige mennesker er blevet dræbt og andre kvæstet, siger Norges kommende statsminister, Jonas Gahr Støre.

Det, der er sket i Kongsberg, er en grusom og brutal handling, siger Norges kommende statsminister, Jonas Gahr Støre. Torstein Bøe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norges kommende statsminister, Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet (Ap), kalder drabene i Kongsberg en »grusom og brutal handling«.

»Det, vi har fået at vide fra Kongsberg i aften, vidner om, at der er begået en grusom og brutal handling,« siger han ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Han understreger, at myndighederne fortsat ved lidt om, hvad der er sket, og hvad der ligger bag. Dog ligger det fast, at flere uskyldige mennesker er blevet dræbt og andre såret.

Ifølge norsk politi er fem personer døde og to såret under angrebet, hvor en mand gik rundt og skød folk med bue og pil.

»Jeg er i aften blevet orienteret af justitsminister Monica Mæland om det, der er sket. Mine tanker og dybeste medfølelse går nu til de berørte og deres familier samt til politi, sundhedspersonale og redningsmandskab, som arbejder på fuld kraft for at få overblik og hjælpe dem, som har brug for hjælp,« siger den kommende statsminister videre.

Støre ventes at tiltræde posten torsdag.

Ifølge afgående statsminister Erna Solberg får hændelserne i Kongsberg ikke indflydelse på magtoverdragelsen, men hun varsler den kommende statsminister om, at han »skal forberede sig på at håndtere en vanskelig situation«, siger hun ifølge avisen VG.

Præsidenten for Stortinget i Norge, Eva Kristin Hansen, kalder hændelsen i Kongsberg for »dybt tragisk«.

»Jeg sender mine varmeste tanker til de berørte, de pårørende og lokalsamfundet,« udtaler hun i en skriftlig kommentar til NTB.

»Den alvorlige hændelse i Kongsberg er dybt tragisk.«

Den formodede gerningsmand er anholdt og i politiets varetægt. Han sidder i arresten i Drammen.

Ifølge politiet er det for tidligt at sige noget om motivet bag angrebet.

Den formodede gerningsmand blev pågrebet af politiet onsdag klokken 18.47 – cirka en halv time efter at politiet modtog de første alarmopkald.

/ritzau/