Stigende smittetal øger bekymringen for corona i Tyskland

I løbet af en måned er bekymringen for covid-19 taget til i Tyskland, viser meningsmåling.

Det daglige antal tilfælde af nye coronasmittede er på vej op i Tyskland. En passager går forbi et covid-19 testcenter i lufthavnen i München fredag. Sven Hoppe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En voksende andel af befolkningen i Tyskland er bekymret for deres helbred på grund af en kraftig stigning i antallet af nye tilfælde af coronasmitte de seneste uger.

Det viser en meningsmåling foretaget af tv-stationen ZDF.

47 procent siger, at de bekymret for at blive syge. Det er en stigning fra 31 procent i en tilsvarende meningsmåling fra begyndelsen af oktober.

Et flertal på 59 procent af de adspurgte siger desuden, at de anser myndighedernes tiltag mod smittespredning for at være tilstrækkelige. Det er et fald på fem procentpoint sammenlignet med den forrige måling.

18 procent mener, at tiltagene er for strikse, mens 20 procent vil have tiltagene skærpet. I begyndelsen af oktober mente kun 13 procent, at der skulle indføres skrappere foranstaltninger.

Målingen viser også, at 72 procent går ind for, at der indføres vaccinationskrav for ansatte i sundheds- og plejesektoren, mens 64 procent mener, at det også bør gælde for ansatte i skoler og dagplejecentre.

I en anden meningsmåling lavet for tv-stationen RTL mener 62 procent, at når vinteren sætter ind, bør der kun være adgang til restauranter, barer og butikker for færdigvaccinerede eller personer, der har haft covid-19.

Mens antallet af nye smittetilfælde i Tyskland frem til midten oktober lå på under 10.000 per dag, er infektionstallene siden vokset støt.

Onsdag meldte Robert Koch Instituttet (RKI) i Berlin om over 23.000 nye tilfælde, og torsdag blev der registreret over 28.000.

RKI svarer til Statens Serum Institut herhjemme.

På grund af stigningen opfordrer eksperter til, at ældre og personer, der er særligt udsatte over for covid-19, bliver tilbudt et såkaldt boosterstik, der øger antallet af antistoffer mod covid-19.

»Booster-vaccinationer for sårbare grupper er et presserende behov. Især i lyset af det stigende antal smittetilfælde,« sagde Dirk Heinrich, formand for en sammenslutning af læger i Tyskland, tidligere i denne uge.

/ritzau/dpa