Rekrutter dræbt i selvmordsangreb i Afghanistan

Et køretøj fuld af sprængstoffer kørte op på siden af en bus fuld af rekrutter fra hæren. Mindst ti er dræbt.

Afghanske sikkerhedsstyrker er ofte mål fra angreb fra militante gruppers side. Her er soldater i kamp mod militante under et tidligere angreb i byen Jalalabad. (Arkivfoto) Parwiz/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst ti mennesker er dræbt i Afghanistan, hvor et selvmordsbombeangreb har ramt en bus fuld af rekrutter fra hæren i den østlige Nangarhar-provins.

En talsmand for provinsens guvernør siger, at der både er rekrutter og civile mellem de ti dræbte, herunder også et barn. Dødstallet kan stige.

Mindst 27 andre er såret, oplyser talsmanden, Attaullah Khogyani. De er bragt til et hospital i provinsen. Flere af dem meldes i kritisk tilstand.

Angrebet skete i Jalalabad, der er hovedby i provinsen. Bussen med rekrutter var på vej til den afghanske hovedstad, Kabul.

Ifølge guvernørens talsmand kørte et mindre, trehjulet køretøj op på siden af bussen, hvorpå en bombe på køretøjet blev bragt til sprængning.

Umiddelbart har ingen gruppe taget skylden for angrebet.

Både Taliban og Islamisk Stat er aktive i Nangarhar-provinsen.

De mange angreb i landet rammer først og fremmest civile. Ifølge tal fra FN's mission i Afghanistan blev 1366 civile dræbt og 2446 såret i løbet af årets første seks måneder.

/ritzau/dpa