OVERBLIK: Sådan vil Trump begrænse indvandringen i USA

USA's præsident underskrev onsdag dekreter, der skal begrænse den illegale indvandring til landet.

Washington D.C.. USA's præsident, Donald Trump, underskrev onsdag dekreter, der skal begrænse den illegale indvandring til landet.

Han kalder illegal indvandring en "klar og aktuel trussel mod USA's interesser".

Med sine dekreter ønsker Donald Trump at bremse "den seneste bølge" af grænseoverløbere, slå ned på terrorhandlinger og begrænse kriminelle organisationer i at operere i landet.

Derudover vil han fremskynde udvisningen af indvandrere, der opholder sig ulovligt i USA.

Herunder følger nogle af nøglepunkterne i Donald Trumps dekreter om indvandring:

* Etableringen af grænsemur

Et af omkvædene i Donald Trumps valgkamp var løftet om at etablere en grænsemur mod Mexico.

Trump underskrev onsdag et dekret, der pålægger ministeriet for indenlandsk sikkerhed "at planlægge, designe og bygge en fysisk mur langs den sydlige grænse" omgående.

Det er stadig uvist, hvordan muren skal bygges. Dekretet definerer den som "en sammenhængende, fysisk mur eller en anden sikker og sammenhængende, uoverstigelig, fysisk barriere."

* Udvisninger

Præsidenten vil skærpe indsatsen for at stoppe indvandringen og fremskynde udvisningen af nyligt ankomne indvandrere.

Med sit dekret vil præsidenten ansætte 5000 betjente til den amerikanske grænsepatrulje.

Derudover vil Trump fremskynde sagsbehandlingen for nyankomne indvandrere for hurtigere at få afgjort, hvorvidt de skal have lov til at søge asyl i USA.

Myndighederne skal sikre, at illegale "bliver sendt tilbage til det territorium, de kommer fra, mens de venter på en formel afgørelse".

* Udvisning af kriminelle indvandrere

Donald Trump vil udvise kriminelle indvandrere. Præsidentens dekret prioriterer udvisningen af indvandrere, der er "tiltalt for enhver kriminel handling" og ikke kun dømte.

Også indvandrere, der modtager ulovlig offentlig forsørgelse, og indvandrere, der har udleveret falske identifikationspapirer til en offentlig myndighed, vil blive udvist.

Derudover vil Trump prioritere udvisningen af alle indvandrere, der "menes at udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed".

* Opgør mod fristeder for indvandrere

En række amerikanske byer har oprettet beskyttelseszoner for indvandrere, der opholder sig ulovligt i USA.

Byerne har svoret på at beskytte de omkring 11 millioner illegale indvandrere, der vurderes at opholde sig i landet.

Donald Trump og flere fremstående republikanere mener dog, at disse fristeder udgør en trussel, og præsidenten vil nu afskaffe dem.

Alle byer og amter, der nægter at rette sig efter de lokale myndigheders anvisninger, vil ikke modtage penge fra Washington.

/ritzau/AFP