Nye oplysninger: Uvejr sendte AirAsia-fly i havet

Dårligt vejr var afgørende for, at et AirAsia-fly styrtede ned over Javahavet med 162 personer om bord, melder Indonesiens Meteorologiske Institut. Is kan have afkølet motoren.

Vejret var den afgørende faktor for det flystyrt, der søndag den 28. december dræbte 162 mennesker. Og det dårlige vejr fortsætter og gør arbejdet med at finde flyvraget svært. To deltagere i eftersøgningen søger her ly for en regnstorm. Fold sammen
Læs mere
Foto: DARREN WHITESIDE

INDONESIEN: Siden AirAsia-flyet QZ8501 sidste søndag styrtede ned over Javahavet, har der været flere teorier for, hvorfor det store Airbus A320 havnede i havet. Nu melder Indonesiens Meteorologiske Institut, BMKG, sig på banen med en officiel forklaring: Dårligt vejr var den mest afgørende faktor for styrtet, skriver BBC.

BMKG oplyser ifølge det britiske medie, at flyet med stor sandsynlighed er fløjet ind i en storm.

»Ud fra vores data ser det ud til, at flyets sidst kendte placering havde meget dårligt vejr, og at det var den største faktor for styrtet,« siger Edvin Aldrian fra BMKG ifølge BBC og uddyber, at is kan have skadet flyets motor og maskineri på grund af afkøling.

Det kom tidligere på ugen frem, at det sidste, man hørte fra piloten, var en anmodning om at flyve højere op - for netop at styre uden om det dårlige vejr.

De dårlige vejrforhold har siden besværliggjort bjærgningsarbejdet. Lørdag fandt man fire store vragdele af flyet, og søndag meldes endnu en stor vragdel fundet, skriver Reuters.

Det skaber samtidig forhåbninger om at finde selve skroget af flyet, hvor de fleste passagerer menes at være blevet fanget inde - samt flyets sorte boks, der kan kaste lys over omstændighederne for styrtet.

Indtil videre er 30 lig blevet bjærget, og alle passagerer regnes for at være omkommet.