Mindst 20 personer er omkommet i busulykke i Peru

En dobbeltdækkerbus er natten til mandag dansk tid brudt i brand i den peruanske hovedstad, Lima.

Mindst 20 personer har mistet livet i udkanten af Perus hovedstad, da en dobbeltdækkerbus gik i flammer natten til mandag dansk tid. Luka Gonzales/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mindst 20 personer er dræbt, og otte personer er blevet såret i en busulykke i Peru.

Det oplyser Lewis Mejia, der er talsmand for brandmyndighederne i Peru, til den lokale tv-kanal Canal N. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ulykken skete, da der natten til mandag dansk tid gik ild i en dobbeltdækkerbus i udkanten af den peruanske hovedstad, Lima.

Ifølge vidner startede branden i bussens motor. Men flammerne spredte sig hurtigt til det indvendige af bussen, oplyser talsmanden.

Myndighederne i Peru har igangsat en undersøgelse af brandårsagen.

Ifølge Limas borgmester, Jorge Munoz, brød bussen i brand ved et busstoppested, som myndighederne havde lukket få uger forinden.

Lukningen skyldtes, at stoppestedet var placeret lige ved en butik, der ulovligt solgte brændstof, oplyser borgmesteren.

»Det ser ud til at der på den øverste etage i bussen, hvor de fleste ofre befandt sig, blev transporteret brændstof. Det er meget alvorligt,« siger Jorge Munoz.

Otte hold brandmænd deltager i slukningen af branden i bussen. Den var på vej til kystbyen Chiclayo i det nordlige Peru.

Tv-billeder fra ulykkesstedet viser den forkullede dobbeltdækker omringet af en gruppe mennesker.

Myndighederne i Lima har flere gange forgæves forsøgt at bekæmpe det et uformelt transportsystem i byen.

Hovedstaden er plaget af et kaotisk netværk af uafhængige og uautoriserede busser og minibusser. De anvendes dagligt af millioner af mennesker.

Ifølge brandvæsnet manglede den nu udbrændte bus både brandslukkere og sikkerhedsudstyr. Det skriver det lokale medie RPP.

Byens borgmester lover, at han vil straffe ejerne af bussen.

»De har trodset den kommunale orden. Jeg er fuldstændig forarget,« siger Jorge Munoz.

»Disse mennesker skal fjernes, og der vil blive indført sanktioner.«

/ritzau/