Malala efter skolemassakre: Vi vil aldrig blive besejret

Den pakistanske nobelprisvinder Malala Yousafzai fordømmer angrebet på skolen i Peshawar, hvor mindst 131 mennesker, hovedsageligt børn, er blevet dræbt af Taleban.

Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

17-årige Malala Yousafzai, der i sidste uge fik overrakt Nobels Fredspris for sin kamp for pakistanske kvinders ret til uddannelse, er knust over tirsdagens Taleban-angreb mod en skole i Peshawar. Det siger hun til nyhedsbureauet Reuters.

»Jeg er sønderknust over denne meningsløse og koldblodige terrorhandling i Peshawar,« udtaler Malala, der nu bor i Storbritannien.

Angrebet har foreløbig kostet 131 mennesker livet. Heraf er langt de fleste børn.

»Uskyldige skolebørn hører ingen steder hjemme i sådan et rædselsscenarium. Jeg fordømmer disse grusomme og feje handlinger og støtter regeringen og de væbnede styrker i Pakistan, hvis indsats for at stoppe dette rædselsvækkende angreb er prisværdig,« siger Malala Yousafzai.

Den islamistiske terrorbevægelse Taleban har taget skylden for angrebet mod skolen, der drives af det pakistanske militær, og hvor hovedparten af eleverne er børn af militærfolk.

Taleban kalder angrebet, der er et af de blodigste i Pakistans historie, hævn for den offensiv, som det pakistanske militær indledte mod terrorbevægelsen 15. juni. Samtidig har en talsmand for Taleban udtalt, at militæret skal føle, hvordan det er at miste sine børn.

»Sammen med millioner af andre verden over sørger jeg over disse børn - mine brødre og søstre. Men vi vil aldrig blive besejret,« siger Malala Yousafzai.

Om nogen ved hun, hvordan det er at føle Talebans ondskab. I oktober 2012 blev skudt i hovedet af talebanere i et attentatforsøg, da hun var på vej hjem med skolebussen.

Den pakistanske hær meddelte tirsdag eftermiddag dansk tid, at den sjette og sidste af gerningsmændene er blevet dræbt, hvormed massakren var forbi.