Kontroversielt forfatningsråd samles i Venezuela under uro

Et råd, der har til opgave at omskrive Venezuelas forfatning, er fredag trådt sammen for første gang.

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, har fået international kritik for et valg til et forfatningsråd, der skal omskrive forfatningen. Ifølge den amerikanske regering er han nu at betragte som en diktator. Reuters/Handout/arkiv Fold sammen
Læs mere

Caracas. I Venezuela er landets forfatningsråd for første gang trådt sammen i hovedstaden, Caracas.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Rådet er sammensat efter et valg, der har mødt stor kritik internationalt og fra oppositionen i landet for at være manipuleret. Det har til opgave at ændre landets forfatning.

Valget var et hidtil klimaks på en politisk konflikt mellem Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, og landets parlament.

Konflikten stammer fra slutningen af marts. Her forsøgte Maduros støtter i højesteret at fratage parlamentet, hvor oppositionen har flertal, dens ret til at lovgive.

Da manøvren ikke lykkedes, erklærede præsidenten, at der vil blive afholdt valg til et forfatningsråd. Rådet skal omskrive forfatningen.

Valget, der fandt sted søndag, blev boycuttet af oppositionen. Rådet består derfor ifølge den britiske avis The Guardian langt overvejende af Maduro-støtter.

Tirsdag blev to ledende politikere fra oppositionen anholdt i ly af nattens mørke.

Landet har siden udskrivelsen af valget været plaget af uro og voldelige episoder.

Mellem valget blev udskrevet og valgets afholdelse, er 100 mennesker døde som følge af politisk vold. Derudover er hundredvis anholdt. Det skriver The Guardian.

I juli kunne nyhedsbureauet AFP og den britiske tv-station BBC fortælle, at omkring 100 Maduro-støtter stormede parlamentet, hvor de tævede løs på politikerne, mens sikkerhedspersonalet så på.

/ritzau/