Venezuelas opposition udskyder demonstration med en dag

Protester mod præsident Maduros styre er flyttet fra onsdag til torsdag, oplyser oppositionsleder.

En demonstration mod Nicolas Maduro er udskudt til torsdag. Her ses demonstranter d. 30. juli mod den venezuelske præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIGUEL GUTIERREZ

Caracas. Oppositionen i Venezuela udskyder en planlagt protest, der var sat til at gå i gang onsdag.

I stedet vil demonstranter gå på gaden torsdag, når den nyvalgte nationalforsamling ventes at blive indsat.

Det oplyser oppositionsleder Freddy Guevara via det sociale medie Twitter.

- OBS! Demonstrationen mod forfatningssvindel vil finde sted på torsdag. Dagen, hvor diktaturet har planer om at indsætte sit svindelnummer, skriver Guevara onsdag morgen dansk tid.

Venezuela har været plaget af voldsom uro de seneste måneder. Det kulminerede søndag, da vælgerne var kaldt til valg af en omstridt forfatningsgivende forsamling.

Den socialistiske præsident, Nicolas Maduro, vil ifølge kritikere dermed tilrane sig magt og kortslutte det eksisterende demokrati.

Oppositionen boykottede valget. Mindst 10 personer blev dræbt.

Kort tid efter valget søndag blev to oppositionsledere i Venezuela fængslet. Det har landets højesteret bekræftet natten til onsdag dansk tid.

Tidligere havde familierne til de to ledere, Leopoldo Lopez og Antonio Ledezma, fortalt, at mændene var blevet sendt til et militært fængsel.

Årsagen skulle være, at lederne ifølge efterretningstjenester i landet ville stikke af.

Antonio Ledezma er tidligere borgmester i Caracas og "må ikke tale til medier". Leopoldo Lopez må ikke "føre politisk kampagne".

Valget søndag er blevet kritiseret af en række lande. Blandt andet vil USA sanktionere det sydamerikanske land på grund af det omstridte valg.

Også regeringerne i Spanien, Canada, Argentina og Peru har afvist valget.

Maduro har erklæret sig for vinder af søndagens valg.

Den nye forfatningsgivende forsamling vil give Maduros socialistparti ubegrænset magt. Den kan træffe afgørelse hen over hovedet på det gamle parlament og opløse det, når og hvis den ønsker det.

/ritzau/