Journalister overfaldet i Kina

To udenlandske journalister er blevet overfaldet og tævet af det kinesiske politi. De to journalister var i den kinesiske grænseby Kashgar i Xinjiang for at dække terrorangreb mandag, hvor to mænd dræbte 16 paramilitære politibetjente.

De to journalister, Masami Kawakita, der er fotograf for avisen Chunichi, og Shinji Katsuta, der er journalist for Nippon Television Network, er begge fra Japan. De befandt sig på en offentlig gade i Kashgar, da politiet hårdhændet fjernede dem, bankede dem og ødelagde deres udstyr.

Kawakita var omringet af betjentene, der tog fat i hans arme og ben, løftede ham op fra jorden og sparkede ham. Da han ramte jorden igen, satte en betjent sin støvle på Kawakitas ansigt og pressede ham mod jorden.

»Det er ufatteligt. Forestil dig hvordan jeg har det ved pludselig at være omringet af politi,« siger Kawakita i et interview med Foreign Correspondents Club of China. Han siger videre, at han aldrig har oplevet noget lignende i sine 15 år i journalistik. Kawakita er primært sportsfotograf og er kommet til Kina for at dække OL.

Højtstående politimænd har undskyldt episoden. Men myndighederne har ikke frigivet navnene på betjentene, og det får ikke umiddelbart nogen konsekvenser for betjentene, da myndighederne ikke vil forfølge sagen yderligere.