Israel slår til mod Hamas efter raketangreb

Sent søndag blev to raketter affyret mod Israel. Mandag morgen kom svaret fra israelske kampfly, der angreb Hamas-kontrolleret træningslejr. Ingen kom noget til.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Jagerfly fra det israelske luftvåben har tidligt mandag morgen angrebet og ødelagt et miltært Hamas-træningsanlæg i den nordlige del af Gaza-striben. Det rapporterer den israelske avis Haaretz.

Det israelske luftangreb kom ifølge avisen som svar på, at der sent søndag aften blev affyret to raketter fra Gaza-striben med retning mod Israel. Den ene raket slog ned i et øde område i det sydlige Israel nær grænsen til Gaza-striben. Ingen kom noget til.

Ifølge Haaretz eksploderede den anden raket i luften, inden den nåede ind over grænsen til Israel.

Gengældelsesangrebet mandag morgen var rettet mod et bygningskompleks, som angiveligt bruges af Iz al-Din al-Qassam Brigaden, som er den militære del af Hamas. Komplekset blev ødelagt, men ingen personer kom til skade, oplyser Haaretz.

I løbet af weekenden har uroen ulmet i Jerusalem og på Vestbredden efter en række knivoverfald. Lørdag omkom to personer under et knivstikkeri i den gamle by i Jerusalem. Politiet skød og dræbte gerningsmanden, der var palæstinenser.

Søndag blev en israelsk teenager stukket ned i Jerusalem af en palæstinenser, og som konsekvens af angrebene har de israelske myndigheder under en stor modoffensiv anholdt en lang række palæstinensere. I forbindelse med arrestationerne er det kommet til kampe, hvorunder et stort antal palæstinensere blevet såret.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, mødtes søndag aften i Tel Aviv med sikkerhedsrådgivere i det israelske forsvarsministerium. Efter mødet har han ifølge Reuters beordret en omgående ødelæggelse af hjem, som tilhører palæstinensiske terrorister.