Iran slår tilbage efter USA-kritik: I hjælper terrorister

En talsmand for Irans udenrigsminister beskylder Donald Trumps sikkerhedsrådgiver for at hjælpe terrorister.

Iran vil ikke finde sig i kritikken fra USA's nye regering, som har langet ud efter iranerne efter en missiltest.

En talsmand i udenrigsministeriet i Teheran kritiserer Michael Flynn, USA's nationale sikkerhedsrådgiver, som onsdag sendte en advarsel til Iran.

- I stedet for at takke Iran for landets indsats i kampen mod terror forsøger USA's regering reelt at hjælpe terroristerne med påstande, som er grundløse, repetitive og provokerende, siger Bahram Ghasemi.

Da Michael Flynn onsdag aften holdt pressemøde i Det Hvide Hus, var det med en klar kritik og advarsel rettet mod styret i Teheran.

- Præsident Barack Obamas regering reagerede ikke i tilstrækkelig grad på Teherans ondsindede handlinger, sagde den tidligere general.

Flynn sagde også, at Irans missiltest havde bragt "amerikanske liv i fare".

Irans forsvarsminister, Hossein Dehghan, har bekræftet, at Iran har gennemført en testaffyring. Han har imidlertid afvist, at den skulle være i strid med atomaftalen fra 2015.

Den internationale atomaftale mellem Iran og de fem stormagter i FN's Sikkerhedsråd samt Tyskland blev indgået i juli sidste år.

Aftalen sikrer, at der er international kontrol med atomprogrammet, sådan at Iran ikke udvikler atomvåben. Til gengæld skal sanktioner mod Iran lettes.

Iran har hele tiden sagt, at programmet kun har fredelige formål.

/ritzau/Reuters