Fransk minister sendte penge i skattely og ryger i fængsel

Tidligere fransk budgetminister og læge skal tre år i fængsel for at have flyttet personlig formue i skattely.

Tidligere fransk budgetminister Jérôme Cahuzac skal tre år i fængsel for at have snydt i skat. Ekskonen, som deltog i den ulovlig praksis med hvidvaskning og skatteunddragelse, fik to års fængsel. Scanpix/Patrick Kovarik Fold sammen
Læs mere

En fransk domstol har torsdag dømt tidligere budgetminister Jérôme Cahuzac til tre års fængsel for skattesnyd og hvidvaskning.

I ledtog med ekskonen Patricia Menard flyttede han privat indtjening og formue i skattely. Hun straffes med to års fængsel.

Cahuzac har tidligere forklaret sin ulovlige handling med et behov for at opretholde sin families levestandard. Han var minister i François Hollandes regering mellem 2012 og 2013.

Jérôme Cahuzac var tiltalt for at unddrage sig skat og for at hvidvaske penge uden for landets grænser. Alt dette skete, mens hans job som medlem af den franske regering var at bekæmpe denne praksis i befolkningen.

Ekskonen har fortalt, at parret var klar over, at de begik noget ulovligt ved at benytte en konto på Isle of Man til at slippe for skat.

- Jeg kunne ikke acceptere, at mine politiske forpligtelser skulle føre til et fald i min families levestandard, sagde Jérôme Cahuzac tidligere på året.

Eksministeren er plastikkirurg. Han havde en klinik, hvor han transplanterede hår på rige franskmænd i Paris.

- Min kone ville ikke acceptere, eller hun havde i hvert fald meget svært ved at acceptere, at jeg ikke kunne dække halvdelen af familiens udgifter, siger Cahuzac.

Patricia Menard fortæller, at hun førte indtægter fra britiske kunder på hårklinikken ind på en konto på Isle of Man via et selskab, som parret oprettede i 1997.

/ritzau/AFP