Frankrig vil overveje operation i Mali efter dansk marchordre

Udenrigsminister Yves Le Drian har kaldt Malis militærjuntas besked til Danmark for uansvarlig.

»Død over Frankrig og dets allierede« lyder teksten på plakaten, der blev båret rundt under en demonstration i sidste uge i Malis hovedstad, Bamako. Demonstranterne protesterede mod internationale sanktioner mod landets militærjunta. I denne uge har den danske styrke i Mali, der deltager i at bekæmpe terrorgrupper, fået besked af juntaen om at forlade landet. - Foto: Florent Vergnes/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankrig vil rådføre sig med sine partnere for at finde ud af, hvordan man kan tilpasse sin militære operation i Mali.

Det sker, efter at Malis militærjunta har givet de danske styrker i landet marchordre.

Det siger Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, til radiostationen RTL ifølge Reuters.

»Juntaen er ganske enkelt ude af kontrol,« siger Drian. Han kalder den nuværende militærregering i det afrikanske land for illegitim.

Danmark har længe bidraget til den franskledede Operation Barkhane. Operationen hjælper med at bekæmpe terrorgrupper i Mali og resten af Sahel-regionen.

Det danske bidrag består af cirka 105 personer.

Torsdag besluttede den danske regering at trække det danske bidrag ud af Mali. Det skete, efter at landets junta havde erklæret de danske styrker uønsket.

Onsdag havde Frankrig og 14 andre europæiske lande ellers appelleret til Malis nuværende ledere om at lade de danske soldater blive.

»Europæiske, franske og internationale styrker oplever indgreb, der begrænser dem. Set ud fra situationen – og set ud fra de brud, der er i de politiske og militære strukturer – kan vi ikke fortsætte på denne måde. Det konstaterer Drian over for RTL fredag morgen.«

/ritzau/