Burka-bomber dræber 16

En mand forklædt som kvinde havde en bombe under sin Burka. Mindst 16 blev dræbt, da han sprængte sig selv i luften i Pakistan.

En selvmordsbombe kostede mandag mindst 16 mennesker livet, da terroristen sprængte sig selv i luften ved en politispærring i byen Bannu i det nordvestlige Pakistan. 29 mennesker meldes såret.

Ifølge myndighederne var det en mand, der havde forklædt sig som kvinde og bar burka, som begik attentatet. Han var passager i en motoriseret rickshaw, der blev standset af politiet, hvorpå han udløste sprængladningen.

Mindst fire af de dræbte er politifolk, og fire er kvinder.

De første rapporter talte om, at det var en kvinde, der havde begået et selvmordsattentat, men senere undersøgelser viser, at det var en mand, siger Bannus politichef Ameer Hamza Mahsud.

Politikilder siger, at politiet havde fået oplysninger om, at en terrorist, der havde forklædt sig i netop en burka, var på spil og ville begå et attentat. Derfor var der mandag også flere politifolk på gaderne i byen.

Banna er en garnisonsby, der ligger tæt på et uroligt område nær grænsen til Pakistan. Et område, hvor oprørske klaner, al-Qaeda og militante talibanere holder til.

Mandag blev der meldt om flere end 20 savnede soldater, som frygtes bortført af militante efter en skudkamp, der opstod, da flere end 100 militante ifølge officerer i hæren omringede en militærpost.

De militante skød med raketter og mortergranater, og kommunikationen med militærposten forsvandt.

/ritzau/