Afdød millionøse forgylder sin hund

I sit testamente skænker Leona Helmsley godt 65 mio. kr. til sin hund men ingenting til to af sine børnebørn.

Leona Helmsley var allerede sucsesrig topmodel med ny succes som ejendomsmægler, da hun sent i livet giftede sig med hotelmagnaten Harry Helmsley. Arkivfoto fra 2007: Scanpix Fold sammen
Læs mere

"Trouble" hedder den hvide Malteser-hund, som arver 12 millioner dollar efter sin stenrige ejerinde - den nu afdøde hotelmagnat Leona Helmsley.

Desuden fremgår det af testamentet, som tirsdag blev offentliggjort af en amerikansk domstol, at "Trouble", når den tid kommer, skal begraves ved siden af Leona i Helmsley-familiens mausoleum.

Den hovedrige excentriker har imidlertid valgt af forfordele to af sine børnebørn, der ikke får en klink af »grunde, de godt selv er klar over«. Til gengæld bliver to andre børnebørn begunstiget med hver fem millioner dollars - så længe de besøger hendes grav én gang om året.

Helmsley har i øvrigt efterladt tre millioner dollars til vedligeholdelse af mausoleet, som ifølge testamentet skal vaskes og damprenses en gang om året. Desuden arver hendes privatchauffør 100.000 dollars til eget forbrug.

Leona Helmsley døde i sit hjem i Conneticut tidligere på måneden. I 80'erne blev hun opfattet som en grådig kælling og fik tilnavnet "The Queen of Mean" (ondskabens dronning, red.) på grund af rapporter om hvordan hun behandlede sit personale - høj som lav.

I 1988 blev Leona Helmsley dømt for skatteunddragelse, hvilket af naturlige grunde var med til at sværte hendes eftermæle. Og det på trods af, at Helmsley også donerede millioner af dollars til velgørenhed.