85-årige Berlusconi vil stille op til valget i Italien

Berlusconi har været ude af parlamentet og senatet i en lang årrække. Hans parti er på vej tilbage til magten.

På partiet Forza Italias valgplakater på togstationen Cadorna i Milano er man ikke i tvivl om, hvem der satses på før valget 25. september. Nu siger Silvio Berlusconi, at han vil vælges til parlamentet efter mange års fravær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emilio Parodi/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Italiens tidligere konservative premierminister Silvio Berlusconi fortæller onsdag en italiensk radiostation, at han ønsker at stille op som kandidat ved parlamentsvalget 25. september.

Den 85-årige milliardær og leder af partiet Forza Italia siger, at han er blevet opfordret af så mange mennesker til at stille op, og det har fået ham til at tænke i den retning.

Berlusconi var i mange år medlem af Italiens parlament, inden han i starten af 2013 blev valgt til Senatet.

Men efter flere domme for skattesvindel blev han i november samme år erklæret uværdig til at sidde i Senatet. Og han fik forbud mod at stille op ved valg de næste seks år.

Forza Italia indgår i en konservativ alliance med to stærkt højreorienterede partier ved valget i næste måned. Det er partiet Italiens Brødre, der ledes af Giorgia Meloni, og partiet Liga, hvis formand er Matteo Salvini.

Ifølge meningsmålinger står de til at overtage regeringsmagten i Italien. Det følges med stor skepsis andre steder i Europa. De tre ledere er kendt for at være EU-skeptikere, og kritikerne opfatter dem som upålidelige i forhold til Rusland og krigen i Ukraine.

Italiens mest populære skikkelse på den politiske scene var ellers den moderate premierminister Mario Draghi. Han var den tidligere formand for Den Europæiske Centralbank.

Hans samlingsregering kollapsede tidligere på sommeren, da Liga, Forza Italia og Femstjernebevægelsen trak sig ud.

/ritzau/dpa