Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

SMS-svar fra Venstres top til Groft sagt: Lars Løkke er Lars Løkke

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Lars er Lars

Jarl Cordua

Læserne af Groft sagt kan sikkert erindre, at Venstres tidl. næstformand Kristian Jensen over nytår kom for skade at give den nye formand Jakob Ellemann-Jensen utidige råd på forsiden af Jyllands-Posten om at indlede et reformsamarbejde hen over midten. Resultatet blev som bekendt, at Kristian Jensen omgående fik frataget sit ordførerskab for Arktis, hvor man med Marcus Knuths ord »sidder på en isflage og kæmper for Grønland«.

Forleden kunne Groft sagt læse på bagsiden af B.T., hvordan partiets tidligere formand Lars Løkke Rasmussen, mens partiets forhandlere lå i åben krig med Astrid Krag om manglende oplysninger, slog på stortromme for, at Venstre nu må se at indgå forlig om udligningsreformen, hvor hovedstadens kommuner hoster op for at tilgodese de fattige udkantskommuner.

En forsigtig forespørgsel til Venstres top herom blev besvaret med en kortfattet SMS: »Lars er Lars.«

Groft sagt konkluderer herefter for sig selv: Og Kristian var Kristian…

Boykot Israel

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dårligt nyt til antisemitterne. Det forlyder, at israelske forskere er tæt på at finde en vaccine mod Coronavirus. Det er selvfølgelig endnu et eksempel på, hvor slem den jødiske stat er for menneskeheden, og på hvor synd, det er for de utallige omkringliggende arabiske stater, som bliver holdt i armod af det mikroskopiske land.

Hvorfor det ikke er Mellemøsten, der producerer den slags, spørger De måske, hvis De er meget ond i sulet? Jo, det er da på grund af Vestens ondskab og Israels eksistens. Hvis ikke de to fandtes, ville menneskeheden, og Mellemøsten i særdeleshed, sikkert allerede rejse i flyvende biler og cancer være fortid.

Nå, men den dårlige nyhed er selvfølgelig, at venstreorienterede jødehadere og arabisk-islamiske ditto må takke nej, skulle sådan en vaccine blive til virkelighed. Sådan noget grimt mosaisk noget kan man jo ikke have med at gøre. Ærgerligt-ærgerligt, men sådan er boykot-livet jo.