Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvor er det dejligt, at abekopperne er dukket op

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Velkommen abekopper

Peter Nedergaard

Vi var lige ved at få corona-abstinenser. En sendeflade med overskuelige og håndterbare nyheder om smitsomme sygdomme. Hvor vi selv kan gøre noget ved sagen. Ikke disse forfærdelige nyheder om brutal krigsførelse og tusinder af uskyldige døde. Eller en galoperende inflation, som udhuler lønnen. Ting, som man intet kan stille op overfor. Så hellere endnu en omgang Allan Randrup Thomsen i blomstret skjorte, der beretter om det sidste nye sygdomsudbrud vedrørende abekopper. Godt nok er stort set ingen danskere ramt. Og de er vist overhovedet ikke farlige. Men hvad gør det? De kommer ligesom coronaen fra de uforudsigelige og mærkelige varme lande. Men dem kan vi da gøre noget ved med nordisk mådehold og bureaukratiske forholdsregler. Så velkommen til abekopperne. Hvor er det dejligt, at I dukkede op.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

160 forfatteres opråb

Hans Hauge

160 forfattere har fået Politiken til at lave et Opråb på forsiden. De råber op, fordi dansk litteraturkritik er »gennemsyret af sexisme«. Kvindelige forfattere bliver nedvurderet; det samme gør »racialiserede« og forfattere fra underklassen. Anmelderne er exister, racister og klassister (»classism« hedder det faktisk). Det er nok noget strukturelt, for der nævnes ingen navne, men de er jo mænd. Alt det med sexismen på Politiken, Weekendavisen, Information, Berlingske og Kristeligt Dagblad skal nok passe. Det er to andre ting, der er bemærkelsesværdigt. Sikke mange kvindelige forfattere, der findes i Danmark. Det er godt nok et fremskridt. Det kan undre, at de 160 kvindelige forfattere også omfatter mandlige. Blandt andet Thomas Borberg, Jens Smærup Sørensen, Pablo Llambias og Casper Eric. Vi må konkludere, at de ikke er sexister. Man lad os nu få navnene frem på de anmeldere. Aviserne er jo ikke som Vor Frue Kirke i København, vel?