Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Danmark takker allernådigst Menneskerettighedsdomstolen, fordi vi må udvise Shuaib Khan

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Takker allernådigst

Eva Selsing

Forleden oprandt dagen, da danskernes uvalgte suveræn – Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg – forbarmede sig og tillod os at udvise en kendt Loyal to Familia-bandeleder, Shuaib Khan. Ikke fordi det som det allermest selvfølgelige for en selvstændig nation skal være tilladt at smide farlige mennesker ud, men fordi manden ikke havde nok familietilknytning til Danmark. Og så ville taknemmeligheden ingen ende tage fra de politikere, der helt og holdent har accepteret Danmarks status som vasalstat i en eller anden overnational gevækst. Søren Pape Poulsen, den harmløse konservatismes yppersteflom, ytrede til lejligheden denne retorisk uforlignelige femtrinsraket af ren power: »Farvel og tak for ingenting!«

Vi andre græd også. Men det var ikke af glæde. Det gør ondt i hjernen at se så megen underdanig landsafgivelse pakket ind i infantilsprog. Tilmed fra et erklæret konservativt væsen. Så vil man da næsten hellere høre, hvad Shuaib Khan formår af poesi.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mafiaen

Hans Hauge

De fleste kender frasen med, at medierne »afspejler« eller »dækker« virkeligheden, og det sidste passer. Virkeligheden dækkes til. Danske medier, der befinder sig i EU, er besat af rigsret og Pelosi og USA. Danske medier er bekymret over demokratiet i USA. Og mens danskerne lytter til Kretz & Co., må vi da ellers sige, at demokratiet har det strålende i et af kernelandene i EU. Italien. Nævn det ikke, please. ’Ndrangheta-mafiaen styrer. Nu er Calabriens parlamentspræsident og 18 andre anholdt. Stor skandale. Han har forbindelse til Grande-Acacri-familien. Hvem? Jamen, dem har vi da aldrig hørt om. Pyt med det. Sådan er det demokratiske EU. Og nu skal De høre, hvad der sker i Texas. Og så sætter de pladen på.