Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Glat Helle

Edith Thingstrup: B.T. har genoptaget sin onde kampagne mod Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt. Avisen refererer Thorning for påstanden om, at hun er en ganske almindelig lønmodtager.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

»Alle os med almindelige lønninger«, sagde hun sidste år på P3. Også andetsteds afviste hun at være blandt de rigeste danskere. »Jeg tilhører ikke selv den gruppe,« sagde hun sidste år i Folketingssalen. B.T. har imidlertid regnet ud, at Helle Thornings indkomst er på over 1 mio. kr. om året, alt inklusive. Over for B.T. erkender Helle Thorning-Schmidt i dag, at hun ikke burde have beskrevet sin løn som almindelig. Alligevel stritter hun imod at rykke op i millionærkategorien og ind hos den halve procent af befolkningen, der tjener mest. Det er nemlig syndefaldet over alle syndefald at tjene så mange penge. »Jeg har i dag ikke en skattepligtig indkomst på en million kr. om året,« fastslår Helle. – Bemærk tillægsordet »skattepligtig«. Helle Thorning undgår behændigt at sige: Jeg har ikke en indkomst på en million om året. Det er tillægsordet, der bringer hende på rette side af sandheden. Den kvinde er ikke »blank«, sådan som Henrik Dahl forleden påstod. Hun er bare glat.