Lufthavnen klar med nye spisesteder

Godt nyt for folk der henter og bringer i lufthavnen.

Foto: Claus Bech

Københavns Lufthavn er allerede godt med, når det kommer til gode spise- og drikkesteder, men de er åbenbart slet ikke i mål. De er nemlig i gang med en omfattende opgradering.

20 milliarder kroner skal gøre lufthavnen dobbelt så stor.

De har netop indviet en ny sikkerhedskontrol - også i dobbelt størrelse, der kommer nye gates - fra 78 til 124 stk. - til endnu større fly, der kommer en mere direkte og let vej fra metroen til sikkerhedskontrollen med en gangbro i første sals højde, og så bliver ankomstområdet også piftet gevaldigt op.

Læs også: Guide: Her spiser du godt i Københavns Lufthavn

For gastronomer er der også gode nyheder.

Allerede nu er der nemlig ved at være fuldt hus på det, de normalt kalder landside. Det er fly-sprog for der, hvor man endnu ikke er nået igennem sikkerhedskontrollen. Og dermed også et område, som folk der ikke selv skal flyve kan have glæde af - altså folk der skal aflevere eller hente folk der skal ud at flyve.

Det er der hver dag faktisk mere end 10.000 gæster, som gør og lufthavnen har længe haft på deres ønskeliste at opgradere for netop disse besøgende.

Læs også: Se billederne: Sådan så Københavns Lufthavn ud i gamle dage

Derfor er har de også åbnet et helt nyt omårde i Terminal 2 med fem nye spisesteder - og her er blevet plads til Skandinaviens første sandwichportal Pret A Manger, det sunde og velsmagende 42 Raw, københavner-favoritten Riccos sant et elegant loungeområde og bar med Bar Jacobsen, hvor man både kan teste øl-flights og i marts 2018 også WOK.

Der arbejdes også på et udeareal med siddefaciliteter og legeplads, så tiden i lufthavnen kan bruges bedre end bare at stå og vente. Eneste ulempe ved de fem nye spise- og drikkesteder er for de flyvende gæster, der hygger sig så meget, at de 'hænger fast' på landsiden og må tage syvmile-støvlerne på og spurte til gaten F8 for ikke at at misse deres fly.