Groft tyveri på københavnsk Michelin-restaurant

Ejerne af kendt restaurant går nu til pressen for at få opklaret mystisk forbrydelse.

Restauranten Kadeau har vundet årets gourmet-pris Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Det bornholmske bidrag til byens bedste gourmetrestaurant, Kadeau, har badet sig i succes siden de i november 2011 flyttede til København.

Det har regnet ind med topanmeldelser, anerkendelser, michelinstjerne og priser i ét væk. Faktisk så meget, at de har oprettet en ‘vinder-væg’, hvor de opbevarer de forskellige præmier.

Her har de også sat de priser, de har vundet fra os, nemlig AOKs Byens bedste gourmetrestaurant, som de både vandt i 2012 og 2013.

Men nu er de blevet ramt af en ulykke.

“Da vi mødte på arbejde tirsdag d. 1. oktober, opdagede vi, til vores store rædsel, at AOK prisen 2013 var pist forsvundet. Vi fik et mildt anfald af panik, for vi var virkelig glade for den, den pyntede meget, og vi var stolte af den, ” fortæller ejer og sommelier Rasmus Kofoed.


Sørgelige Rasmus Kofoed og Nicolai Nørregaard foran gerningsstedet, hvorfra de fik stjålet 2013 prisen. Foto: Rasmus Schou

Køkkenchef Nicolai Nørregaard fortsætter: “Vi lavede jo selvfølgelig en intern undersøgelse først og spurgte hele personalet, om de havde set den eller måske haft den til vask eller noget, men det gav intet resultat. Så tjekkede vi, om der havde været indbrud, men det var der heller ikke tegn på. Mest fordi alarmen ikke var gået, der var ikke forsvundet andet, og det helt ærligt ville være lidt sindsygt at bryde ind for at stjæle én pris,” fortæller han.

Læs også: Kadeau: Vi løb ud på gaden og råbte

Pist verswunden
Godt så. Men hvad var der så sket?

“Vi rationerede os frem til, at sidste gang, der var gæster, var lørdag d. 28. september,” uddyber Rasmus Kofoed. “Så vi kiggede i bogen og fandt det bord, der have siddet tættest på væggen, hvor priserne står.

Der havde stået et bord helt tæt på, hvor en dreng og en pige havde haft en rigtig god aften. Med en masse vin. Og måske blevet lidt berusede. Vi tænkte, at de måske var kommet til at vælte den ned i tasken ved et uheld eller noget. Så vi ringede pænt og spurgte, men de sagde, de ikke havde noget med det at gøre. Så nu er vi lidt på bar bund. Vi har spurgt alle, vi kender, men uden resultat, så nu går vi til pressen for at få prisen igen, den er stærkt savnet” fortæller han.

“Ja, det er lidt ligesom det der Station 2, hvor de spørger folket til hjælp, om de har nogle tips eller kan hjælpe med at opklare mysteriet. Vi håber virkelig, at det giver pote,” forklarer Nicolai Nørregaard.

Vi på AOK kunne godt få fremstillet en ny pris, men vil også gerne forsøge at lade retfærdigheden ske fyldest, så hermed bringes nu en officiel efterlysning.

Signalement
‘Byens Bedste 2013’ blev sidst set lørdag d. 28. september 2013 på Wildersgade nr. 10A i Kadeaus nordøstlige lokale i selskab med andre lignende priser.

Prisen er formet som en cirkel på ca. 20 cm i diameter, 3 centimeter dyb, stående på en flad rektangel fod og lyder teksten ‘AOK.dk

Byens Bedste Gourmet 2013 KADEAU’ i sorte bogstaver på en lys mat limegrøn baggrund.


Dette er det sidste billede, der er taget af den nu forsvundne AOK Gourmet 2013 pris.

Alle henvendelser, også anonyme, vil blive taget meget seriøst, og der udloddes eventuelt en findeløn, hvis tippet fører til en opklarelse.