Nye madoplevelser lige om hjørnet: Disse restauranter åbner i København i maj

Mens det gastronomiske København genåbner, slår også en række helt nye restauranter dørene op. Her er alt fra fine dining i intime rammer til jysk »value for money«. Vi guider til seks af de nye her.

Trods coronakrise og svære tider slår flere nye restauranter dørene op i maj – her fra Bottega Estadio, der åbner senere på måneden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bottega Estadio
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Coronakrisen har ikke fået kvalt virkelysten på den kulinariske scene i København. Netop nu genåbner byens restauranter, og selv om det er usikre tider, slår en række nye spisesteder også dørene op i maj.

Vi har udvalgt seks nyheder, som følger her.

Connection by Alan Bates er blot en af de restauranter, som åbner i maj med alt fra skaldyr til lam på menuen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Palsgård.

Fine dining med plads til ti
På Connection, der netop er åbnet på Østerbro, er der plads til ti gæster ad gangen. Det er den britiske stjernekok Alan Bates, som står for maden. Han har tidligere været køkkenchef hos Studio i København og kok på Henne Kirkeby Kro samt på udenlandske restauranter som The Fat Duck, El Celler de can Roca og The Hand and Flowers.

Menuen består af fem retter – blandt andet le gall-østers, lam fra Varde Ådal og cowboytoast af karamelliseret brioche toppet med frossen foie gras-parfait. Alan Bates har åbnet restauranten i et partnerskab med Simon Skouboe, hvis familie ejer Henne Kirkeby Kro og Kong Hans. Det er netop Kong Hans, som ejer lokalerne på Østerbro, hvor Alan Bates nu entrerer med sit eget fine dining-koncept i intime rammer.

Der er lagt op til middag i intime rammer i Connection by Alan Bates, der netop er åbnet på Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Palsgård.

Læs mere i artiklen her.

Connection By Alan Bates
Øster Farimagsgade 18
Åbningsdato: Er åbnet

Fisk til folket
Fisk til folket er tydeligvis det nye mantra i denne forårssæson. 12. maj åbner Silberbauers Bistro med rødternede duge på bordene i lokalerne i Jægersborggade, hvor Manfreds tidligere havde til huse. Mathias Silberbauer er uddannet på Manfreds søsterrestaurant, Relæ. Efter endt læretid drog han til blandt andet Nice for at arbejde på restaurant Pure & V og fik en stjerne i Michelin-guiden.

På sin nye bistro vil Silberbauer dyrke inspirationen fra Middelhavskysten og servere fisk tilberedt på benet og skaldyr stegt a la plancha suppleret med provencalske signaturretter som pissaladiere – pizza med løg, ansjoser og oliven – samt barbajuan – friterede ravioli med sølvbede og ricottafyld. Prisniveauet er som udgangspunkt 75 kroner for forretter og 200 kroner for hovedretter.

Helstegt pighvar på Silberbaurs Bistro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Hedemann.

Silberbauers Bistro
Jægersborggade 40
Åbningsdato: 12. maj

En tur i fiskekarrusellen
Tivoli er også med på fiskebistrovognen. Forleden åbnede Figaro – opkaldt efter Tivoli-grundlægger Georg Carstensens tidsskrift fra 1840, som hed netop Figaro – tæt på Plænen, hvor Promenaden tidligere havde til huse. Om aftenen serverer ejeren, Philip Viscovich, klassiske bistroretter fra havet så som diverse østers, skaldyrsfad,  fish‘n’chips, moules frites og linguine alle vongole, mens frokosten er helliget smørrebrød, hovedsagelig belagt med fisk.

Figaro i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr.

Figaro
Tivoli Vesterbrogade 3
Åbningsdato: Er åbnet

Jysk »value for money«
For ti år siden besluttede de tre århusianske Koch-brødre sig for at gentænke »all inclusive«-tankegangen og få den til at rime på en gourmetoplevelse. Siden har de åbnet en række restauranter i Jylland under navnet Det Glade Vanvid. Konceptet består af en fast menu, der udskiftes seks til syv gange årligt, og vin ad libitum.

Nu har »vanviddet« ramt København, hvor der blandt andet består af makrel på peberrodsmousse, confit på rosa grape med asparges, unghanesoufflé med trøffelsirup og rabarberfromage med jordbærsorbet på menuen. Søren Gammelgaard, som har Restaurant Kommandanten, Saison og Restaurant Mikkelgaard på sit cv, bliver køkkenchef.

Prisen er 499 kroner fra mandag onsdag og 599 kroner torsdag til lørdag for en aften med mad og drikke.

Det Glade Vanvid er et jysk gourmetkoncept, der nu rykker ind i København med fast menu og vin ad libitum til mellem 499 og 599 kroner for en aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr.

Læs mere i artiklen her

Det Glade Vanvid
Læderstræde 3
Åbningsdag: 8. maj

Moderne spiseri i historisk café
Café Stafetten på Gunnar Nu Hansens Plads blev i sin tid opført, så atleterne på Østerbro Stadion kunne slukke tørsten. I samme lokaler er der gennem tiden blevet serveret dansk mad a la stegt flæsk med persillesauce. Nu er det slut. 19. maj åbner spiseriet Bottega Estadio, som tager udgangspunkt i middelhavskøkkenet – men med input fra både Latinamerika og Norden. Her vil være alt fra stenbiderrogn og tortilla til ceviche på menukortet. Bag spiseriet står ejerne af Bottega Barlie i København K, hvor man de seneste to år har kunnet slå sig ned ude eller inde og drikke vin og spise lette retter. Folkene bag satser på at skabe et helt nyt stamsted på Østerbro.

Bottega Estadio rykker ind i det, der hidtil har heddet Café Stafetten ved Østerbro Stadion. På menuen er der blandt andet østers shooters, som optræder på billedet her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bottega Estadio.

Læs mere i artiklen her

Bottega Estadio
Gunnar Nu Hansens Plads 9.
Åbningsdag: 19. maj

Nyt madhus ved Toldboden
Det tidligere Toldboden lukkede i efteråret 2020, men det er på ingen måde slut for foretagendet, som ligger et stenkast fra Kastellet og med udsigt til Refshaleøen, Skuespilhuset, Operaen og masser af vand. Samme ejer, Jesper Julian Møller, åbner i disse dage et gastrohus med syv køkkener på adressen. Navnet er Seaside Toldboden, og bag gryderne står udvalgte kokke fra Københavns restaurationsscene. Jesper Julian Møller åbnede i sin tid blandt andet Reffen og Broens Gadekøkken, og med det nye madhus er missionen blandt andet at give københavnerne »mad på michelinniveau, men til den halve pris«.

Seaside Toldboden har samme ejere som det tidligere Toldboden. Som noget nyt kan man vælge mad fra syv køkkener. Fold sammen
Læs mere
Foto: Seaside Toldboden .

Læs mere i artiklen her

Seaside Toldboden
Nordre Toldbod 24-24.
Åbningsdag: 6. maj

LÆS MERE