Tivolis grundlægger får plads på Frederiksberg

Tivolis grundlægger flytter til Frederiksberg. Her får han opkaldt en plads efter sig, som afsløres til maj.

Statue af Tivoli grundlæggeren, Georg Carstensen. Snart får grundlæggeren en plads på Frederiksberg opkaldt efter sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Victor Borge har en, Gunnar Nu Hansen har også - og nu er turen kommet til Georg Carstensen, grundlæggeren af Tivoli. Han får en plads opkaldt efter sig, oplyser Tivoli til Ritzau.

Pladsen kommer til at blive placeret lige vest for Frederiksbergs Rådhusplads.

Den kommer til at være tæt på Alhambravej, som var et sted, hvor Georg Carstensen også etablerede et forlystelsessted og dermed var en del af Frederiksbergs berømte kulturmiljø langs Allégade og Frederiksberg Allé.

Skiltet på Georg Carstensen Plads afsløres til maj, oplyser Tivoli.

Lars Liebst, der er administrerende direktør i Tivoli, fortæller, at Carstensen havde tætte relationer til netop Frederiksberg.

Og Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj, siger, at pladsen kommer til at ligge ved starten af promenadestien i Allégadeanlægget.

Georg Carstensen var inspireret af parker, som han havde set i udlandet, da han i 1841 fik kong Christian den ottendes tilladelse til at bygge Tivoli på området uden for voldene.

Tivoli blev efter åbningen i 1843 en øjeblikkelig succes.

Faktisk var det også Georg Carstensen, der stod bag anlægget af en af Københavns første sporvognsruter.

Tivolis grundlægger søgte i begyndelsen af 1856 om at få tilladelse til at anlægge og drive en sporvognslinje mellem Frederiksberg Runddel og Tivoli.

Carstensen døde, inden den blev realiseret. Men andre førte projektet videre.

Georg Carstensen er ikke den første fra Tivoli, der sætter sit navn i bybilledet.

Tivolis første, faste fyrværker, Gaëtano Amici, som blev inviteret til Danmark af Georg Carstensen, har givet navn til Amicisvej på Frederiksberg.