Nu åbner Københavns madmarkeder med nyheder fra hele verden

Højt belagt fra Aamanns og Pad Krapow fra Thailand: Der er flere nyheder på programmet, når Reffen og Broens Gadekøkken åbner for en ny sæson onsdag.

Nu åbner Københavns madmarkeder igen – her Reffen på en solskinsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reffen

Datoen 21. april er ikke hvilken som helst dato. Her bliver der efter en lang nedlukning åbnet for udendørsservering, og netop nu regner mange af byens restauranter på, om det kan betale sig at åbne.

Hos flere af Københavns madmarkeder er der ingen tvivl. De åbner onsdag, hvor vejrudsigten tilmed er ganske lovende, hvis man drømmer om et koldt glas vin og et godt måltid i solen.

Det er fjerde sæson, Reffen gør sig klar til på det 12.500 kvadratmeter store areal på Refshaleøen, og åbningen bliver ledsaget af musik, tre nye kaffebarer, flere steder at sidde og en række nyheder på madfronten. For eksempel Holy Krapow, som har specialiseret sig i en af de mest udbredte retter i Thailand Pad Krapow. Hertil kommer Homeburger og Indian Bites.

Nu er der godt nyt til alle, som savner at drikke en kold øl i solen. Her på Refshaleøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reffen.

»Vi prøver at blande lidt forskelligt fra hele verden, så der er noget fra alle kontinenter. Udfordringen er hele tiden at forny sig og lancere nogle spændende koncepter, der ikke har været prøvet før i København. Det skal helst være noget andet end det, man kan finde rundt i byen,« siger direktør for Reffen, Ruben Passer.

Det betyder, at man nu kan vælge imellem 38 madboder på Reffen, hvilket gør det til Nordens største madmarked.

Højt belagt

​Broens Gadekøkken på Strandgade er også klar til at tage imod oplevelseshungrende københavnere på onsdag klokken 15. hvor markedets egen DJ sørger for musikken.

Her er også en række nyheder. I år kan man for eksempel få et stykke højtbelagt smørrebrød fra Aamanns, som under navnet Aamanns Gadekøkken er rykket ind i et containerkøkken med udsigt til vandet.

Aamanns rykker nu ind på Broens Gadekøkken med »Aamanns Gadekøkken«. Her fra en frokost på Aamanns 1921. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl.

Selv skriver Aamands på Instagram:

»Glæd til at smage nogle af vores absolutte favoritter fra Aamanns 1921 nu i streetfood udgaver. Blandt andet vores anmelderroste krebinet af økologisk Grambogaardgris eller vores smørstegt-panerede rødspætte med remoulade af rodfrugtpickles, syltede agurker og citron.«

Ruben Passer, direktør for Reffen

» Den store, nye spiller er coronapasset, som politikerne jo diskuterer i de her dage – hvordan det i givet fald skal håndteres på udendørs steder, der ikke er afspærret.«


Blandt de andre nyheder er Pasta la Pasta og The Organic Boho. Hertil kommer Lola, som er inspireret af mad fra hele verden, og som blandt andet drives af Kamilla Seidler, der blev udnævnt til bedste kvindelige køkkenchef af The World’s 50 best Restaurants i 2016.

I januar begærede folkene bag ellers christianshavner-restauranten Lola konkurs. Den forsatte dog med at sælge takeaway og er nu back in business. I hvert fald kan man booke bord fra 6. maj – og indtil da er der rig mulighed for at spise retterne udendørs.

Broens Gadekøkken på Strandgade har også flere nyheder på programmet – blandt andet smørrebrød fra Aamanns. Fold sammen
Læs mere

Direktør for Broens Gadekøkken, Kira Thanning, har store forventninger til den kommende sæson:

»Da vi endelig fik lov til at åbne igen efter nedlukningen sidste år, lykkedes det at få en rigtig god sæson med en masse gæster og fantastisk god stemning. Vi forventer, at denne sæson bliver lige så fantastisk med udsigt til vandet og et bredt og spændende udvalg af madboder,« siger hun.

Indisk mad fra Dhaba, som holder til på Broens Gadekøkken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Broens Gadekøkken.

»En ny spiller«

Begge steder understreger, at der er taget højde for restriktionerne med tiltag som øget afstand mellem bordene, nyseskærme i alle madboder og barer, kømarkører, hyppig rengøring, håndvaske og håndspritdispensere.

»De feste af restriktionerne er jo desværre ikke nye længere, så vi er forberedte til tåspidserne,« siger Kira Thanning.

Reffen set fra oven. Hvis ikke en god cykeltur trækker, stopper Havnebussen få meter fra markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reffen.

Inden onsdag i næste uge regner de også med at blive klogere på, hvordan coronapasset helt præcist skal anvendes.

»Vi har jo været igennem hele møllen sidste år, hvor det gik super godt, så vi antager, at det er de samme regler, der gælder i år. Den store, nye spiller er coronapasset, som politikerne jo diskuterer i de her dage – hvordan det i givet fald skal håndteres på udendørs steder, der ikke er afspærret. Så vi venter på, at de bliver enige om, hvordan det præcis skal fortolkes,« siger Ruben Passer og tilføjer:

»Heldigvis har vi jo masser af plads herude, så det bliver ikke svært at holde afstand.«