Hip christianshavner konkurs: Anmelder kaldte den en frækkert

En markant københavnsk restaurant kaster håndklædet i ringen, men fortsætter med takeaway og regner med at genåbne som restaurant.

Den danske top-kok Kamilla Seidler er medejer og køkkenchef på Lola på Christianshavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl

I 2019, da restaurantbranchen i København kun bevægede sig én vej, nemlig fremad, åbnede Restaurant Lola i smukke omgivelser i den 350 år gamle Lille Mølle på Christianshavns Vold.

Med kokken Kamilla Seidler, der i 2016 blev kåret som Latinamerikas bedste kvindelige kok, ved roret, blev den hurtigt en af Københavns nye, hypede restauranter.

Berlingskes madanmelder Svend Rasmussen besøgte den kort efter åbningen. Han var glad og betegnede Lola som »en frækkert« og bedømte den til fire stjerner.

Nu er det slut. Restauranten er begæret konkurs. Man har forsøgt at få økonomien til at hænge sammen under coronanedlukningerne, men det gik ikke.

Restauranten skriver dog på Facebook, at man fortsætter med at sælge takeaway og regner med senere at genåbne som restaurant.

»At kalde det seneste år hårdt for restauranter, ville være en underdrivelse – og at investere yderligere i restaurationsbranchen lige nu, ville de fleste nok sige var vanvittigt. Men det er det, vi nu gør hos Lola. Den 29/1 begærede vi Lola konkurs. Restauranten kunne ikke leve, som verden ser ud nu, men vi tror fortsat på, at Lola kan blomstre. I første omgang i en reduceret udgave med TAKEAWAY, derefter i fuldt flor,« skriver restauranten på Facebook.

»Det seneste år har, af indlysende årsager, været hård for restauranter, barer og underholdningsbranchen, og samtidig har kompensationsordningerne stadig lange udsigter – og er i øvrigt helt utilstrækkelige. Så vi synes ikke længere, der var en anden udvej,« siger Kamilla Seidler til Politiken.

Bureaukrati og hjælpepakker

I sit opslag på Facebook kritiserer Restaurant Lola coronahjælpepakkerne for at være bureaukratiske og svære at forstå.

»Vi har måtte sige farvel til næsten alle medarbejdere, som vi har kæmpet i 11 måneder for at holde fast på, og efter måneders bureaukrati, manglende gennemsigtighed, afviste ansøgninger og voksende underskud sidder vi med en følelse af, at det danske samfund, der holder hånden under hinanden i svære tider, denne gang har fejlet, når vi kigger på vores branche. Derfor er vi ekstra taknemmelige for, at vores lille ejerkreds stadig bakker op om Lola, der genopstår i de samme rammer på Christianshavn og sikrer, at vi kan fortsætte arbejdet for at få dejlig mad og socialt ansvar til at gå hånd i hånd,« hedder det på Facebook.