Fræk bistromad på Frederiksberg eller luksus på Kgs. Nytorv: Søren Frank guider til de bedst anmeldte restauranter

AOK
Gastronomi
Guide

Gastronomi: På den københavnske restaurantscene finder man gourmetperlerne, der imponerer med tårnhøjt niveau. Berlingskes gastronomiredaktør Søren Frank har her samlet de fem bedst anmeldte restauranter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fortsat fuld fart over den københavnske restaurantscene. Nye og spændende gourmetsteder i alskens genrer dukker hele tiden op.

Her har Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, samlet fem af de bedst anmeldte restauranter gennem de seneste to år. Hvad enten du er til sushi i mesterklassen, dekadent foie gras og kaviar eller den rene Morten Korch-idyl, er der god grund til at lade mundvandet løbe.

1

Den lækre lille søster

Bistroerne Frank og Polly har fået en ny lillesøster i form af Sol & Luna i den gamle stationsbygning på Frederiksberg. På velindrettede Sol & Luna serveres moderne bistromad, som konstant krydser grænserne mellem Italien, Frankrig og Spanien og giver meget for pengene. Vinene, som også er sympatisk prissat, følger pænt med.

Uddrag af anmeldelsen:

»Efter muslinger og rødfisk tillod vi os at snige en ekstra deleret ind i vores syvretters servering. For Sol & Luna byder i denne tid på gnocchi med trøffel (135 kroner), og det var en umamispækket guderet, hvor vi både kunne smage salvie og parmesansauce sammen med de stadig al dente pasti på kartoffelmos, der var gavmildt forsynet med australske vintertrøfler.«

Læs hele anmeldelsen her.

2

Perfekt luksus bistrokøkken

Af byens mange restaurantåbninger her ovenpå andet lock down er Esmée formentlig den, som har været imødeset med størst forventninger og hype. Den store restaurant på Kgs. Nytorv, hvor før Geist før havde til huse, har fået en ordentlig makeover, så de luftige lokaler nu fremstår indbydende lyse.

I køkkenet regerer Andreas Bagh (eks-Marchal), som har fået installeret en stor rôtissoire, hvor han blandt andet griller hele pighvarrer og søtunger. Baghs køkken er sikkert funderet i den franske gastronomi, men retterne har altid et lille innovativt twist, som gør at man ikke falder i søvn. Den perfekte møre hummerhale er således gratineret med chorizo, mens cevichen på helleflynder er toppet med thai basilikum. 

Uddrag fra anmeldelsen:

»Vi startede med et par snacks, gode gamle kendinge fra Marchal i form af henholdsvis små toasts af ibericoskinke med gruyere og svampecreme samt gougères (vandbakkelser) med trøffel og comté. Lækker, tryg velsmag, som slog den franske grundtone, som hersker i Baghs køkken, fint an.

Baghs køkken er dog aldrig så klassisk, at man keder sig, der er stort set altid et lille twist eller en sjov detalje, som holder ganen vågen. Her for eksempel en forfriskende og særdeles velsmagende parafrase over 1980ernes frosne hvidløgsflûte i form af et dejligt, groft surdejsbaguette fyldt med masser af hvidløgssmør.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

6-stjernet toppræstation

I Nyborg ligger Restaurant Lieffroy, der både har franske og fynske aner. Madanmelder Svend Rasmussen har været på besøg til en udsøgt middag og kvitterer med seks stjerner for en absolut toppræstation.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Patrick Lieffroy er endegyldigt trådt ud af farmand Jean-Louis’ skygge, og viser, at selv om han er vokset op på Falsled Kro og har været hos både Michaud og på brødrene Troisgros trestjernede i Frankrig og således er godt fransk skolet, så er han født på Fyn, kan lide sine grøntsager med bid og bruger aktivt kontraster og syre i alle sine retter.«

»Patrick Lieffroys køkken er lige nu et af Danmarks skarpeste, og Helle Lieffroys ageren på gulvet matcher maden i en grad, så vi ikke kommer udenom at sende seks stjerner til Nyborg med en konstatering af, at Lieffroy er både fynsk og fransk, men allerfinest som sig selv.«

Læs hele anmeldelsen her.

4

Luksuriøs gastro-skovtur

Berlingskes Madanmelder nød »en luksuriøs gastro-skovtur i Dyrehaven«, da han besøgte restaurant Studenterkilden, der har enhver ejendomsmæglers drømmebeliggenhed. Brændenældestøv og grillet dansk sorthummer var nogle af ingredienserne i de snacks, der blev serveret ved velkomsten til Morten Korch-idyllen med udsigt til galopbanen. De fine hors d'œuvre blev fulgt op af luksuriøse råvarer som caviar og jomfruhummer, hvilket udløste fem flotte stjerner til Dyrehavens nye gourmetrestaurant.

Uddrag fra anmeldelse:

»Vi begyndte på nordsiden af hytten ud til søen, hvor en andemor med ællinger bidrog til den nærmest Morten Korch-agtige idyl. I den ene hånd havde vi et glas fadgæret champagne med solidt bundtræk fra Egly-Ouriet, mens vi med den anden, gennem vinduet fra køkkenet, modtog aftens første snack i form af en sprød maltchip med syltet kantarel og brændenældestøv. Og så er det ikke nemt at bevare pessimismen!«

Læs hele anmeldelsen her.

5

Tidløs luksus

Vi fik på restaurant Marchel serveret skarpe kanapeer med udsigt til Kongens Nytorv. Comeback-Michelin-køkkenchefen Jakob de Neergaard har skabt et menukort, der holder fast i d'Angleterres overdådige dyder og med masser af kaviar, trøfler, hummer og duer. Husk den tunge pengepung, hvis du skal blive mæt på Marchal.

Uddrag fra anmeldelse:

»De superskarpe og trygt velsmagende snacks forsvandt som dug for solen, så jeg vil anbefale, at man bestiller nogle flere. Det vil gøre regningen større, men let’s face it, d’Angleterre er ikke et sted for fattigrøve! For eksempel indeholder vinkortet hele fem forskellige flasker Le Montrachet til priser op til 65.000 kroner for en 2017er fra DRC, så jeg måtte bruge lang tid på at finde en flaske til en mere human pris, som jeg havde lyst til at sætte tænderne i. Vi endte med Domaine Leflaives almindelige bourgogne blanc 2017, som stod i 1.100 kroner. Til gengæld smagte den også rigtig godt. 2017 er en herlig årgang for hvid bourgogne – den bedste siden 2014.«

Læs hele anmeldelsen her.