Ekstræner roser Nicklas Bendtners attitude i Rosenborg

Tidligere Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen har kun gode ting at sige om Bendtners indsats i den norske klub.

Kåre Ingebrigtsen og Nicklas Bendtner er her fanget i et ømt øjeblik under en Europa League-kamp ude mod Real Sociedead i 2017. Vincent West/Reuters Fold sammen
Læs mere

Den danske angriber Nicklas Bendtner er havnet i kulden i den norske klub Rosenborg, og det har ekstræneren Kåre Ingebrigtsen svært ved at forstå.

Ingebrigtsen hentede i 2017 overraskende Bendtner til den norske klub, og i deres cirka halvanden sæson sammen oplevede træneren en meget professionel Nicklas Bendtner.

Det siger Ingebrigtsen i et interview med avisen Dagbladet.

»Nicklas er en fantastisk fodboldkapacitet. Det er en trist situation (Bendtner havnet i, red.).«

»Jeg har ikke grundlag for at sige, om det er andre ting end det sportslige, som gør, at han ikke var med mod Lillestrøm. Men sådan, som jeg kender Nicklas, har jeg kun positive ting at sige.«

»Nej, jeg oplevede aldrig problemer med hans motivation. Jeg oplevede, at han var 100 procent dedikeret til fodbolden. Det samme var de andre i truppen. De arbejdede knaldhårdt for Rosenborg,« siger Kåre Ingebrigtsen.

Træneren blev fyret i Rosenborg i juli sidste år og skal fra næste sæson træne belgiske Oostende.

Nicklas Bendtner fik spilletid i sæsonens fem første ligakampe for Rosenborg, men siden har danskeren ikke været på banen. Først sad han på bænken i hele kampen mod Sarpsborg, og i lørdags var han end ikke i truppen i kampen mod Lillestrøm.

I sidste uge undrede Bendtner sig over, at han pludselig var blevet reserve.

»Jeg vil tro, at der findes en forklaring på, hvorfor jeg ikke spiller. Han (træneren, red.) har fortalt jer meget, men ikke fortalt mig noget. Jeg er uforstående over for situationen.«

»Men jeg arbejder hårdt til træning, som I kan se. Det går godt, og jeg er klar,« sagde Bendtner til VG.

Rosenborg-træner Eirik Horneland fastslog samtidig, at Bendtner stadig har kvaliteten til at bidrage med noget ekstraordinært i den norske mesterklub.

/ritzau/