Det grimmeste sæt i København siden 2010

Lala Berlin viste en virkelig grim kollektion på Rådhuset.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forestil dig følgende:

Et melet uldsæt bestående af joggingbukser og en stumpebluse holdt sammen af et par remme, der gik fra bluse til ringe i linningen af bukserne. I en tyk kvalitet, så det lagde mindst ti kilo på modellen og i samme farvetone, som hud får efter en lang nats voldsom søsyge.

Det var fuldstændig lige så uflatterende som det lyder, og muligvis det grimmeste sæt tøj, der er blevet vist i København de sidste fire-fem år.

Det var Lala Berlin, der onsdag eftermiddag på Rådhuset viste sin kollektion frem, og det var ikke en morsom oplevelse

Lala Berlin holdt show i København for anden gang, og hvor første gang var en fin oplevelse, hvor designerens, Leyla Piedayesh, baggrund i Iran gav fine små drys af noget veldoseret eksotisk i kollektionen, der også bestod af velfungerende basis ting, var denne omgang noget mindre eksotisk og noget mindre velfungerende.

Og det var kun hoveder af køer eller tyre med lange horn fra skulpturer i en persisk oldtidsby - brugt både som applikationer på hætter, som broderi en jakke og som perlebroderi på ærmer på frakker - som viste tilbage til Mellemøsten, mens resten var en rodet omgang grunge møder polyesterkvaliteter og snit, der ikke rigtigt ville noget.

Et slasket glimmerjakkesæt var lidt for løst til at være stramt og lidt for stramt til at være løst. En række uldne sweatre i tyk kvalitet gav modellerne facon som Michelinmanden, og der var ting, som var så grimme, at de var grinagtige. Eksempelvis en kjole i hvid blonde, der så ud som om, at den var forarbejdet som badeforhænget i Psycho.

En række styles i velour, inklusiv en, hvor der var brændt mønster i velouren, var smukke i deres altmodish-hed og mindede om en hippiedrøm fra 1970'erne, men passede ikke sammen med resten af den tilstræbt sexede kollektion.  Tilsæt dertil en styling, hvor pigerne havde rød læbestift og en tåbelig hipsterhue,  som ikke en gang en midaldrende mand ville kunne bære uden at grine af sig selv.

Det var virkeligt ikke godt.