Guide: 7 nye butikker du skal kende

High street, luksus, secondhand, og dem med lækkert til de mindste. København er blevet beriget med syv nye butikker, som du bør tjekke ud.

Foto: PR.

Hermés

I august 2017 åbnede franske Hermés på en af Københavns dyre adresser – Højbro Plads 4 - til stor glæde for alle, der elsker eksklusiv mode.

Den store butik i hjørnebygningen rummer nemlig intet mindre end 850 m2 fyldt med Hermés' eksklusive beklædning, smykker, tørklæder, parfumer og ure.

Tanken er, at butikken skal være brandets skandinaviske flagskibsbutik med international standard. Derfor har bygningen inden åbningen gennemgået en større ombygning, så den afspejlee Hermés' stilrene look og samtidig passer til den ældre bygning.

Placeringen er dermed nøje udvalgt, og det er ikke tilfældigt, at de nærmeste naboer er andre verdenskendte brands som Louis Vuitton, Prada, Valentino og Saint Laurent, der inden for de sidste par år ligeledes har etableret sig i Københavns centrum.

Hvad: Hermés
Hvor: Højbro Plads 4, København K
Hvornår: Åbnede i august 2017

Læs også: Guide: 7 eksklusive outlets i København


Lille Himmelblaa

Børnewebshoppen Lille Himmelblaa, der har eksisteret siden 2015, blev 1. august til en fysisk butik med adresse på Vesterbrogade 180.

I det fine lille børneunivers er der fokus på kvalitet og mode. Her finder man både store solide brands, men også de mindre upcomming brands i de bedste materialer.

Tanken bag Lille Himmelblaa er at forene klassisk design med tidens tendenser samt at kombinere sortimentet med helt unikke produkter.

Her kan man bl.a. shoppe brands som Fub, Mads Nørgaard, Huttelihut, Konges Sløjd, My mini label, Petit Bateau, Engel, Louis Louise Paris med flere.

Tøjet fås fra størrelse 0 til 6 år. Udover tøj kan man også købe lidt til børneværelset som sengetøj, uroer og bamser.

Hvad: Lille Himmelblaa
Hvor: Vesterbrogade 180, Frederiksberg
Hvornår: Åbnede 1. august 2017


Foto: PR.

I Blame Lulu

Måske kender du allerede secondhand-butikken I Blame Lulu som ligger på Østerbro. Butikken var nemlig blandt de første, der virkelig slog igennem som en eksklusiv vintagebiks i København.

Og dermed gav det god mening at udvide universet, som også består af webshoppen iblamelulu.com, med endnu en butik. Den nye I Blame Lulu ligger på Gammel Kongevej 101 på Frederiksberg og har samme koncept som den oprindelige på Østerbro.

Her kan man indlevere brugte designervarer til kommissionssalg, så andre kan få glæde af ens mulige fejlkøb. Altså et vintagemekka for dem, der elsker at gøre et godt luksuskup.

Her finder du bl.a. mærker som Alexander Wang, Balenciaga, Céline, Ganni, Acne, Baum und Pferdgarten, Designers Remix, Miu Miu, Stella McCartney, Isabel Marant og mange flere.

Hvad: I Blame Lulu
Hvor: Gammel Kongevej 101, Frederiksberg
Hvornår: Åbnede 30. august 2017

Læs også: Guide: De 5 loppesupermarkederFoto: PR.

Weekday

Kort efter, at H&M åbnede deres nye brandbutik Arket på Købmagergade, slog de også dørene op for endnu en Weekday-butik med adresse i samme gade. Dermed har H&M hele fem Weekday-butikker i Danmark.

Modsat Arket, der har et meget enkelt og stilrent design af gode kvaliteter, er Weekdays kollektioner mere eksperimenterende og henvender sig især til den yngre målgruppe.

Her får man tøj med kant og eksperimenterende styles som er knap så minimalistisk som f.eks. Cos' og Arkets kollektioner.

Weekday gør især meget ud af deres denim-linje, hvor priserne på et par jeans ikke kommer over 400 kr., så alle kan være med.

Hvad: Weekday
Hvor: Købmagergade 47, København K
Hvornår: Åbnede 22. september 2017Lille Stadfeldt

1. oktober slog en ny børnetøjsbutik dørene op på Gammel Kongevej 141, lige ved siden af restauranten B´india. Butikken hedder Lille Stadfeldt og forhandler børnetøj til de 0-10-årige.

Butikkens ejer er beklædningsdesigner Ditte Egense, der tidligere har arbejdet for tøjfirmaer som bl.a. Noir og Heartmade. Hun har selv to børn i aldersgruppen og har gennem det sidste år arbejdet på drømmen om at åbne en børnetøjsbutik på Frederiksberg, som havde et lidt anderledes sortiment end de fleste.

Derfor har hun bl.a. rejst til Istanbul, Berlin og Paris for at udvælge tøj fra forskellige europæiske firmaer, der stadig er relativt ukendte i Danmark.

»Jeg ønskede at finde noget, der var unikt, havde en høj kvalitet og mærker som ikke i forvejen forhandles mange andre steder i Danmark,« fortæller Ditte Egense.

Her kan man bl.a. shoppe mærker som Búho, Engel, MP, Long live the Queen, Emile et Ida, Omibia, Esencia, Minimalisma med flere.

I butikken er der også gjort meget ud af indretningen og stemning. Der er bl.a. et børnehjørne, hvor de mindste kan hygge sig, mens mor og far handler ind i i ro og mag.

Hvad: Lille Stadfeldt
Hvor: Gammel Kongevej 141, Frederiksberg
Hvornår: 1. oktober 2017

Læs også: AOK guider til alle byens lagersalgPoul Stig Briller

Østerbro har også fået en ny biks indenfor de sidste par måneder. I september åbnede Poul Stig Briller nemlig endnu en butik denne gang på Østerbrogade 86. Butikken er dermed den fjerde i rækken. De tre andre ligger spredt ud på Frederiksberg, Hellerup og København K.

Den nye brillebutik rummer både solbriller og almindelige briller i enkelt og stilrent design. Selve butikken er enkel og eksklusiv indrettet med montre og vægophæng, hvor man får et godt overblik over udvalget.

Om årsagen til åbningen af endnu en butik fortæller butiksbestyrer Rikke Brocks:

»Briller er blevet en personlig udtryksform på lige fod med tøj, sko og tasker. Vi oplever en stigende interesse i briller som en vigtig del af garderoben, og derfor opruster vi med endnu en butik«.

Hvad: Poul Stig Briller
Hvor: Østerbrogade 86, København Ø
Hvornår: Åbnede 28. september 2017Arket

1. september åbnede H&Ms nyeste tiltag Arket i de smukke lokaler, der tidligere husede det gamle posthus i Købmagergade.

Selve butikken er hele 1000 kvadratmeter stor og indrettet i lyse, højloftede lokaler, hvor varerne hænger farvekoordineret side om side eller fint lagt op på borde. Her finder man både tøj og sko til damer, mænd og børn samt enkelt interiør og accessories.

Der er altså tale om en butik, som rummer sager til hele familien. Derudover er der også en lille café tilknyttet, hvor man kan købe kaffe, frugtjuice, kager, boller og meget andet, hvis sulten melder sig i alt shopperiet.

Hvad: Arket
Hvor: Købmagergade 33, København K
Hvornår: Åbnede 1. september 2017