TV 2-tillidsmand: »Nu har vi en smittet mand og 16 i karantæne, så det var indlysende nok ikke den rigtige beslutning«

Den senere smittede TV 2-medarbejder burde ikke være mødt på arbejde, men ledelsen lænede sig op af myndighedernes råd.

TV 2s hovedtillidsmand, Lennart Sten, ærgrer sig over, at man lod den coronavirus-smittede medarbejder møde på arbejde efter hjemkomsten fra det nordlige Italien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

»Set i bagklogskabens lys skulle vi ikke have handlet, som vi har handlet,« siger TV 2s hovedtillidsmand, Lennart Sten, på spørgsmålet om, hvorvidt det var klogt at lade TV 2-medarbejder Jakob Tage Ramlyng møde på arbejdet efter at være hjemvendt fra Norditalien. Den region i Europa, hvor coronavirussen i øjeblikket er mest udbredt.

Ramlyng viste sig efterfølgende at være smittet med coronavirus. Andre danske virksomheder, som har haft medarbejdere i smitteområder, har tidligere undladt at tage disse medarbejdere direkte tilbage på arbejdspladsen i Danmark.

»Nu har vi en smittet mand og 16 i karantæne, så det var indlysende nok ikke den rigtige beslutning,« siger Lennart Sten.

Så det har du og medarbejderne ikke noget kritisk at sige til?

»Jo, kritik på den måde, at vi ikke skulle have handlet, som vi gjorde.«

Du siger ikke »de« som i ledelsen, men vi som hele TV 2?

»Det er rigtigt, at det er ledelsen, som skal tage den beslutning, og det var en forkert beslutning på det tidspunkt. Men ledelsen har lænet sig op af de råd, som den har fået fra myndighederne,« siger Lennart Sten.

»Og nu står vi så her, hvor vi står, både medarbejdere og ledelse. Og så må vi tage den derfra. Der er nok i ikke tvivl om, at de folk, vi har ude i smitte områderne nu, vil blive modtaget på en anden måde, når de kommer hjem,« siger hovedtillidsmanden.