Skuespilleren Hans Henrik Bærentsen er død

Hans Henrik Bærentsen er død. Han blandt andet kendt fra sine roller i Wikke & Rasmussens film og tv-serier.

Skuespilleren Hans Henrik Bærentsen fylder 60 år på lørdag d. 16. april. (Ditte Valente/POLFOTO/arkiv) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Valente
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespiller Hans Henrik Bærentsen er død. Han blev 65 år gammel.

Det fortæller hans kæreste gennem mange år, Birgitte Sinding, til Ekstra Bladet

»Han var meget, meget syg, og han tabte kampen her til sidst,« siger Birgitte Sinding til Ekstra Bladet.

Mange vil huske Hans Henrik Bærentsen for hans roller i film og tv-produktioner fra produktionsselskabet Græsted Film og Fjernsyn, der er ejet af Michael Wikke og Steen Rasmussen.

Han medvirkede blandt andet i serier og film som »Tonny Toupé Show«, »Sonny Soufflé Chok Show«, »Hannibal & Jerry« og »Flyvende Farmor«.

De to filmproducenter hylder også deres mangeårige ven og kollega i et Facebook-opslag.

»Sven Svin, Freddy i Barbar Bar, Sheriffen fra Robin Hat, og et utal af andre Græsted Film & Fjernsyn & Græsted Radio figurer har én ting til fælles: de fik alle sammen et smukt liv af vores gamle ven Hans Henrik Bærentsen.«

»I går sluttede Hans Henriks eget liv i denne verden, så i dag græder vi, mens vi tænker på alle de dejlige øjeblikke, vi fik sammen,« skriver Wikke Rasmussen.

Bærentsen lagde desuden stemme til den altid morgenfriske og båndsalatspisende mus Rasmus Radiomus i 1990erne på DRs »Godmorgen P3«.

Netop den figur kom til at fylde meget i Bærentsens karriere.

»Det skulle egentlig bare have været et lille indslag i et enkelt program, men det blev næsten et folkekrav, at han (Rasmus Radiomus, red.) skulle være fast med.«

»Sådan blev det fra 1992 til 2000. Vi blev kaldt for nationens vækkeur. Det var så populært, at det blev sendt ud til borebisser i Nordsøen en gang om ugen, for de kunne ikke høre det til daglig,« forklarede han til B.T. i 2015.

Ud over sine roller i film, tv og radio har Hans Henrik Bærentsen også lagt stemme til flere tegnefilm og børneserier og optrådt på teater.

På de skrå brædder har Bærentsen spillet med i en lang række forestillinger på Familieteatret som eksempelvis »Orla Frøsnapper«, »Jack og bønnestagen«, »Bølle Bob, Askepot« og »Hodja fra Pjort«.

Evnen til at lave stemmer gav ham også en masse roller i tegnefilm. Blandt andet i den populære animationsfilm »Monsters INC«.

Hans Henrik Bærentsen og Birgitte Sinding fik ingen børn sammen.

/ritzau/