Pas på i trafikken: Nu begynder sæsonen for hjortepåkørsler

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral forventer omkring 4.000 henvendelser de næste tre måneder.

I 2021 modtog vagtcentralen i alt 11.332 henvendelser om påkørsler af hjorte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er større risiko for at påkøre en hjort, når du sætter dig bag rattet i denne tid.

Oktober og november er nemlig højsæson for hjortepåkørsler, og derfor er der i de kommende måneder ekstra god grund til at sænke farten og være opmærksom, når du kører.

Det skriver Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral i en pressemeddelelse.

»Om efteråret er der mange flere hjorte, der kommer galt afsted i trafikken. Vi kan ikke ændre på hjortenes adfærd, men vi kan guide bilisterne til at undgå ulykkerne. Hvis farten sænkes på bestemte strækninger og tidspunkter, vil det føre til færre uheld,« siger Michael Carlsen, der er biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral forventer omkring 4.000 henvendelser de næste tre måneder. I 2021 modtog vagtcentralen i alt 11.332 henvendelser om påkørsler.

Det er særligt fra solnedgang til solopgang, at hjortene krydser vejene, og derfor har Dyrenes Beskyttelse nogle simple råd:

Sæt farten ned, når du kører i tusmørke og skovområder. Hold også øje med lysende øjne i rabatten. Vær opmærksom på hjorteskilte, og at én hjort sjældent komme alene. Hvis én hopper over vejen, kommer der ofte flere bagefter.

Hvis du påkører en hjort, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812. Er dyret dødt, skal du ringe til Falck.