På Frederiksberg HF-kursus bliver eleverne væk fra hver femte time. Se listen over alle gymnasiers fraværsprocenter her

Danske gymnasieelever er ikke i skole 9,1 procent af tiden. Se, hvilke gymnasier der har den højeste og den laveste fraværsprocent, her.

Arkivfoto. Fraværsprocenterne på landets gymnasier og hf-uddannelser er for første gang blevet opgjort. Forskellen mellem institutionen med den højeste fraværsprocent og institutionen med den laveste fraværsprocent er på over 15 procentpoint. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Præcisering: Tidligere fremgik HHX og HTX-uddannelserne ikke af listen. De fremgår nu under »erhvervskoler m.v.«

Danske gymnasie- og hf-elever bliver væk fra undervisningen 9,1 pct. af tiden.

Det viser den første opgørelse fra Undervisningsministeriet, efter man i efteråret indførte en ny, central registrering, hvor eleverne får 100 procent fravær, hvis de ikke er til stede ved timens start.

Gymnasierne skulle som led i de nye fraværsregler offentliggøre deres årlige fraværstal på deres hjemmeside, hvilket de har gjort for første gang den 1. januar 2019 for skoleåret 2017/2018. Dermed indgår fraværstallene, efter de nye regler for registering af fravær er trådt i kraft, ikke.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil have fraværet ned.

»Vi kan jo se, at det lykkes for nogle gymnasier at ligge meget lavere, og det viser for mig, at det kan lade sig gøre. Jeg vil gerne ned omkring 7 procent,« siger Merete Riisager til Jyllands-Posten.

Herunder kan du se, hvordan fraværsprocenterne fordeler sig. Frederiksberg HF-kursus har den højeste fraværsprocent på 21,1 pct, mens Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle har den laveste fraværsprocent på 4,5 pct.

Brug listens søgefunktion for at finde dit gymnasium: