Myndighed starter vurdering af Moderna-vaccine til små børn

Det Europæiske Lægemiddelagentur skal vurdere, om Modernas vaccine skal godkendes til børn mellem 6 og 11 år.

I dag er der kun godkendt coronavacciner i Europa til børn ned til 12 år. Både Moderna og Pfizer/BioNTech prøver at få den godkendt til yngre aldersgrupper. (Arkivfoto) Mike Segar/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er begyndt at vurdere, om coronavaccinen fra Moderna skal godkendes til børn mellem 6 og 11 år.

Det oplyser EMA i en pressemeddelelse.

EMA vil lave en anbefaling, som EU-Kommissionen så efterfølgende skal tage stilling til. Det ventes at tage omkring to måneder.

Selvom Modernas vaccine skulle blive godkendt til små børn, er det ikke sikkert, at den ender med at blive tilbudt til danske børn. Det vil være op til Sundhedsstyrelsen at vurdere.

Moderna har ansøgt om at få vaccinen godkendt på baggrund af et studie, hvor den er testet på 4753 børn mellem 6 år og 11 år.

Det amerikanske selskab har oplyst, at niveauet af antistoffer hos børnene i forsøget var på niveau med, hvad der er set i forsøg med voksne.

Mængden af antistoffer er en indikation af, hvor god beskyttelse vaccinen giver mod coronavirus.

Samtidig var størstedelen af bivirkningerne blandt børnene milde og var typisk træthed, hovedpine, feber og ømhed ved det sted, hvor børnene var blevet stukket.

I dag er der kun godkendt coronavacciner i Europa til børn ned til 12 år.

Konkurrenterne Pfizer/BioNTech er i gang med at få udvidet brugen af sin vaccine til børn mellem 5 og 11 år, men de er et stykke længere i forløbet. EMA forventer at kunne komme med en afgørelse i december.

I USA besluttede landets sundhedsmyndigheder i sidste uge at tilbyde vacciner fra Pfizer/BioNTech for børn mellem 5-11 år, og man er nu gået i gang med at vaccinere børn i aldersgruppen.

/ritzau/